Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > "Manipulacions" de l'artista Elena Zanzu, escollit pel jurat del Circus Next 2021

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

"Manipulacions" de l'artista Elena Zanzu, escollit pel jurat del Circus Next 2021

La seva proposta, “Manipulacions” explora el dolor, la por i les interseccions entre la pràctica artística i ética

El jurat del projecte Circus Next ha escollit per al bienni 2020-2021 a Elena Zanzu com artista emergent europeu destacat amb la seva proposta "Manipulacions". Circus Next és un dispositiu format per diferents entitats de circ europees que té com a objectiu descobrir, acompanyar i promoure els autors i autores de circ emergents.

Elena Zanzu, sòcia de l'APCC, és artista i investigadora, diplomada en Pedagogia de les Arts del Circ per l’Escola Nacional de Circ de Montreal (Canadà) i màster en Filosofia per la Universitat de Bolonya (Itàlia). La seva proposta "Manipulacions"  explora el dolor, la por i les interseccions entre la pràctica artística i ètica.
 

La recerca d'Elena Zanzu està relacionada amb el que s’ha anomenat “performance-filosofia”, ella considera la performance com una extensió de la filosofia, és a dir, un mètode de recerca que prioritza el cos com a lloc de coneixement.

És professora de circ i gènere a la Universitat Autònoma de Barcelona i participa en diversos projectes d’investigació al voltant del circ i de la metodologia de la recerca artística. És promotora de projectes i accions directes d’art social i polític, a través del teatre, la música, el circ i la performance.

Altres projectes escollits

Circus Next ha escollit a més els projectes de Camille Paycha “Ice skates and other cruelties”, Chiara Marchese “Le poids de l’âme – tout est provisoire”, EDO Cirque “Piñatas don’t cry”, Julian Vogel “China Series” i Inbal Ben Haim “Pli”.

El jurat de Circus Next està format per diversos socis europeus, entre els quals La Central del Circ, Mercat de les  Flors, la Grainerie de Toulouse, entre d'altres.

Enllaços relacionats