Obren les inscripcions per a les formacions sobre internacionalització del Pla d'Impuls del Circ 2019-2021

L’àmbit internacional sempre ha estat un espai important per a la difusió del circ “fet a Catalunya”: companyies que actuen en major part fora de les nostres fronteres, fires estratègiques (Trapezi, Fira Tàrrega) que fan d’aparadors per a programadors/es de tot arreu, equipaments que desenvolupen projectes europeus enfocats tant en la creació com en la difusió dels espectacles o projectes artístics que es duen a terme amb coproduccions d’aquí i de fora.

Aquesta formació-trobada sobre internacionalització vol fer un repàs de diferents pràctiques, modalitats i oportunitats que existeixen actualment en relació amb la internacionalització del sector del circ. Alhora, vol fer-ho tenint en compte el cop brutal que ha suposat per a la circulació de les persones, i per extensió dels espectacles en viu, la pandèmia de la COVID-19 i les transformacions que ha generat. I també tenint molt present el repte del canvi climàtic el qual el nostre sector, com qualsevol altre, té la responsabilitat d’abordar. Artistes i professionals de la gestió cultural parlaran d’internacionalització des de diferents angles al llarg d’una sessió que es durà a terme online (veure programa a continuació).

Per complementar aquestes recomanacions, experiències i reflexions, es proposa un taller pràctic per treballar el pitch (presentació oral breu) d’un projecte artístic en anglès i en un entorn virtual. Perquè, encara que s’estigui reactivant la circulació d’espectacles en l’àmbit internacional, les trobades professionals online que han conegut un boom arran de la pandèmia seguiran duent-se a terme ja que la seva funcionalitat ha quedat demostrada.

Aquesta formació s’emmarca dins de A Catalan Journey, la mesura d’internacionalització del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022. AQUI podeu consultar i descarregar el programa complet.

Dimarts 16 de novembre
Formació-trobada online sobre internacionalització

10h-12h30
Màxim 80 participants


Dijous 18 de novembre
Taller pràctic online sobre el pitch d’un projecte artístic

10h-13h
Màxim 9 participants (les places s’atorgaran per ordre d’inscripció amb preferència per artistes que estiguin al capdavant d’un projecte)

Incripcions

En AQUEST enllaç.


Programa detallat

Dimarts 16 de novembre: Eines, experiències i reflexions per a la internacionalització

Formació: Elements bàsics per a la internacionalització: estratègies, eines i xarxes. Daphné Malherbe

Productora i distribuïdora, Daphné té una àmplia trajectòria com a gestora cultural. Ha treballat amb la companyia de dansa Sol Picó, amb Mumusic Circus i actualment s’encarrega de la distribució de Los Galindos. És membre de la comissió d’internacionalització de Circored i imparteix formacions diverses i assessoraments de gestió cultural, producció artística i distribució.

Testimoni: L’experiència de l’Adrián Schvarzstein
Actor i director de circ i teatre de carrer,

Adrián és una barreja de diverses nacionalitats. Després d’una llarga estada al circ belga Ronaldo, va crear Circ Klezmer, el 9è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris que va girar durant 12 anys. És també fundador de Kamchatka, una companyia de teatre de carrer i ha creat diferents espectacles de carrer tant en solitari com amb altres artistes.

Informació: Articular creació i internacionalització
Amb Nini Gorzerino

Nini Gorzerino és responsable del programa de suport a la recerca i creació i dels projectes internacionals de La Central del Circ des de l’any 2015.

Conversa: Internacionalització en temps post-covid, de canvi climàtic, de Brexit: què canvia? tot canviarà?

Fabrizio Giannini, artista. Companyia de Circ “eia”
Bet Garrell, artista. Los Galindos
Mike Ribalta, gestor cultural. Àrea professionals de Fira Tàrrega
Iva Horvat, gestora cultural. Art Republic

Fabrizio Giannini ha fundat, juntament amb altres artistes, la Companyia de Circ “eia” l’any 2009. Capas (2011) i inTarsi (2016) són espectacles de la companyia que han viatjat per 25 països. Últimament, en Fabrizio ha assumit la codirecció artística, juntament amb Armando Rabanera, de Nuye, l’últim espectacle de la companyia.

Bet Garrell és codirectora i fundadora de la companyia Los Galindos. El circ li ha permès viatjar i conéixer altres ànimes lliures amb qui compartir aquest desig de questionarse, experimentar i crear des de la llibertat i la possibilitat.

Mike Ribalta dirigeix l’àrea de professionals de Fira Tàrrega des de l’any 2002 i coordina el programa d’internacionalització i els projectes europeus de la Fira. És actualment membre del Comitè Directiu de la xarxa europea Circostrada.

Iva Horvat és especialitzada en distribució internacional d’arts escèniques (teatre i dansa) i cofundadora, juntament amb Elise Garriga, d’Art Republic agència de distribució i desenvolupament d’estratègies en arts escèniques. Imparteix cursos i tallers sobre venda internacional i distribució d’espectacles en diferents països.

Dijous 18 de novembre
El pitch d’un projecte artístic en anglès i un entorn virtual


Horari: 10h-13h
Format: online
! Formació en anglès
Places limitades (9 persones): per ordre d’inscripció amb preferència per a artistes que estiguin al capdavant d’un projecte
Si queden places lliures, s’atorgaran per ordre d’inscripció a altres perfils professionals (distribució o producció)

Formadora: Núria Bages

Núria Bages és llicenciada en Psicologia per la University College de Londres, magister en Psicologia per la Universitat Simón Bolívar i doctora en Psicologia per la Universitat de Maastricht. És fundadora i directora de NBAgility i està especialitzada en processos de millora i superació d’equips de treball locals i internacionals, en lideratge, comunicació efectiva i salut personal i corporativa.
Núria Bages ha impartit formacions per a companyies programades a Fira Tàrrega i a través del Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC - Departament de Cultura.

Programa d'aquesta sessió:

Captivating your audiences. Elevator pitch key points
How to build a powerful first impression
Focusing on the audience
First issue: the “what do you do?” question
The 5 “Ws” for a high impact pitch
Verbal & nonverbal pitches. Key points
Delivering your pitch for real!

Incripcions
https://forms.gle/5gLxXonupiHPhUSc7

Pla d'Impuls del Circ

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures específiques finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, així com amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

Una sessió sobre eines, estratègies i xarxes i un taller sobre com preparar un "pitch" en anglès

Compartiu aquesta notícia