Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Tortell Poltrona visitarà Argentona, El Vendrell i Tarragona amb “Grimègies”

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 24/04/2012

Tortell Poltrona visitarà Argentona, El Vendrell i Tarragona amb “Grimègies”

Web Subdirecció General de Promoció Cultural

Tortell Poltrona presenta “Grimègies”, un espectacle en què un pallasso prepara el seu traspàs. Un tema transcendental tractat sense transcendència, des de la quotidianitat i amb sentit de l’humor. Argentona serà el primer municipi que rebrà les “Grimègies” de Poltrona, el proper 5 de maig.

El pallasso Tortell Poltrona visitarà Argentona, El Vendrell i Tarragona amb el seu nou espectacle, inspirat en el terme grimèjia, paraula inventada pel pintor Isidre Nonell cap al tombant dels segles XIX-XX, que venia a significar disbauxa, més aviat amb connotacions sexuals. Va fer-se molt popular durant bona part del segle XX i va adquirir també un significat més lleuger de gatzara. A partir d’aquest concepte, Poltrona proposa un espectacle en què es mostren les trifulgues d’un pallasso sol que afronta el seu gran viatge, un viatge que a tots ens ha tocat en sort des del moment en què naixem. A escena, el pallasso prepara animat el seu traspàs. Prepara, reflexiona i fa front als entrebancs. No és un comiat, és una manera d’entendre la vida, perseguint amb la tendresa i el riure uns instants d’eternitat. Ell marxa, però n’arriba un altre, perquè tot és substituïble. Tot és una grimèjia, tant per qui ve com per qui se’n va.

“Grimègies” tracta, segons paraules del propi Poltrona, un tema transcendental sense transcendència, amb quotidianitat i sentit de l’humor. Així, l’espectacle parla d’un tema tabú, i proposa un joc amb les pròpies pors, els amors i els desamors, els encanteris i els misteris, trobant-se sempre amb allò que és imprevisible.

Argentona serà el primer municipi en rebre l’espectacle de Tortell Poltrona. Posteriorment, El Vendrell i Tarragona també oferiran aquest “Grimègies”. Aquestes actuacions compten amb el suport del Departament de Cultura.