L'associació Tusikcirc guanya el Premi Eines a projectes de transformació social

L'associació vallesana TuSi(k)Circ ha rebut el premi Eines de transformació i innovació social per a projectes de nova creació. L'entitat, creada el 2020 i amb seu a Riells del Fai i Palau-Solità i Plegamans treballa amb el circ com a eina saludable d'autodescobriment de les nostres potencialitats que ens permet relacionar-nos amb la tècnicai alhora estalbir nous llenguatges de comunicació.

El guardó ha estat atorgat per la càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS), de la UAB, els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

L’associació vol donar resposta a tres necessitats detectades: aproximar el circ a la zona del Vallès com classes regulars; oferir un espai per creacions, residències i cabarets d’artistes de la zona; i per últim, com a projecte de circ social.

Amb aquest projecte s'ofereix una barreja de les disciplines artístiques i les eines d'intervenció social, que constitueix una experiència innovadora que pot contribuir a establir nous models de referència educativa més transversals, participatius i humans. Treballen a través del tàndem educador social i tècnic/a de circ per oferir una activitat de promoció cultural i social per ampliar les perspectives educatives, laborals, d'oci i de participació social i incorporar un hàbit de lleure saludable.

En aquests cursos regulars de circ, dinamitzats dinamitzen en un espai públic (centre cívic/equipament juvenil), un 65% percentatge de les places van destinades a persones que s'inscriuen per interès propi, i el 35% són places subvencionades de derivacions de serveis socials, institucions de la zona (escoles, instituts i centres de justícia juvenil) i altres entitats del poble.

D'aquesta manera, trenquen amb els tallers destinats a col·lectius en concret  dins les institucions i oferim un espai comú. Els grups són d'un màxim de 8-9 persones i treballen una educadora social i una tècnica de circ en tàndem.

És un guardó atorgat per l'UAB, els Ajuntaments de Mollet i Sant Cugat, consells comarcals del Vallès i la Diputació

Compartiu aquesta notícia