Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Circ al Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer (TAC) de Valladolid

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals

Circ al Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer (TAC) de Valladolid

La 13a edició del Festival se celebrarà del 23 al 27 de maig i comptarà amb les propostes d’Adrián Schvarzstein, la cia de circ ‘eia’, Arritmados i Estropicio

Valladolid tornarà a acollir el al Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer (TAC), que enguany celebra el seu 13è aniversari. D’entre les més de 50 companyies que hi actuaran, es podran veure les propostes d’Adrián Schvarzstein, de la cia de circ ‘eia’, d’Arritmados i d’Estropicio , a més de projectes i companyies internacionals i de la resta de l’Estat.

En la secció oficial, es podran conèixer moltes propostes, on destaquen les propostes d’alguns socis de l’APCC. Adrián Schvarzstein presentarà ‘El Hombre Verda’ i ‘La Cama’. Schvarzstein, que va començar la seva trajectòria el 1989, ha estat guardonat amb premis como el de Millor Director d’Espectacles de Circ en la primera edició dels Premis Zirkolika o el de Millot Actor al Festival de Haifa.
La cia de circ ‘eia’ presentarà la seva creació 'Capas', estrenada en la darrera edició de Trapezi Reus (2011) i que fins ara ja ha rebut dos premis: Millor Espectacle de Circ de Sala en la segona edició dels Premis de Circ Zirkòlika, i Premi Ciutat de Barcelona de Circ 2011.
En la secció ‘Valladolid Propone’ es trobaran dos joves projectes de circ estretament vinculats a La Central del Circ, el centre de creació de circ que gestiona l’APCC.
La cia Arritmados, que ha estat seleccionada per a la Resdiència de Creació conjunta entre Escena Poblenou i La Central del Circ, representarà en el TAC el seu primer espectacle ‘Arritmados… reparte amor’. Formats a l’Escola de Circ Carampa (Madrid) i a L’Ecole de Cirque Zofy de Sion (Suissa), en aquest espectacle mesclen la música i la tècnica de circ: mans a mans, acrobàcies i eslingues aèries.
Al seu torn, Estropicio, una de les companyies seleccionades pel projecte circ que o ! pel número Conchita y Merceditas’, presentarà 'Torcidos'. La peça, seleccionada en la Residència conjunta entre La Central del Circ i l'Ateneu 9Barris, reflexiona al voltant dels desequilibris, tant físics com psíquics. Quatre personatges es troben en un mateix espai, per casualitat. Interaccionen i sorgeixen situacions inesperades. Per aquest espectacle, la companyia va estar nominada com a Millor Companyia Novell en la darrera edició dels Premis de Circ Zirkòlika. 

També aquests dies a Valladolid es podran veure espectacles com Circa, que es va poder veure a Barcelona en el marc del Mercè Arts Festival 2011, Do not disturb, dels andalusos Vaivén Circo, o el ‘Work in Progress’ dels alumnes de l’Escola de Circ Carampa, entre d’altres.
 

Enllaços relacionats