Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Cia. Passabarret obrirà un centre de creació circense el mes d'octubre a Valls

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 22/05/2012

La Cia. Passabarret obrirà un centre de creació circense el mes d'octubre a Valls

'La Circoteca' serà la primera instal·lació d'aquestes característiques a Tarragona

La Cia. Passabarret aposta pel circ a la província de Tarragona. Després d'obrir, per una banda, la seva carpa el passat mes de febrer per fer-hi una programació estable de circ i clown als jardins de Casa Fèlix, a Valls, i per l’altra, de convidar a les escoles de la demarcació, a conèixer les instal•lacions i viure de primera mà el món del circ, la companyia vallenca anuncia que obrirà el primer centre de creació de circ de Tarragona.
Serà el proper mes d'octubre, i l'espai es dirà 'La Circoteca de Cia. Passabarret'. Comptarà amb prop de 300 metres quadrats d'instal•lacions dirigides a la creació d'espectacles.

'La Circoteca de Cia. Passabarret' és l'espai que la companyia de Valls proposa per tal de
crear espectacles de circ i incloure'ls en els circuits comercials. La companyia, que es va crear l’any 1995, és coneguda pels seus espectacles propis, però també per la seva proposta educativa i la producció d'esdeveniments i espectacles de circ. Cia. Passabarret ha fet la direcció artística de la 'Plaça Friki' de Tarragona, 'La Cirquera' del Prat de Llobregat o el ja desaparegut festival Pleniluni de Torredembarra. A més, ha  treballat en la producció de la gira 2011 del Circ Cric amb l'espectacle 'Els Racons de la Memòria' i la distribució d'espectacles d'artistes com Chacovachi, Jango Edwards o Johnny Melville, entre d'altres.

“Crear aquest nou espai només significa adaptar-nos a la realitat que viu actualment la companyia”, explica David Sancho de Passabarret, “i aglutinar en un sol espai totes les activitats que desenvolupem com a companyia i com a empresa”.

El nou espai, que s'ubicarà a la carretera d'Alcover de la capital de l'Alt Camp, al costat de la Plaça del Portal Nou i el local de la Colla Vella, serà multifuncional. A més de les oficines de la companyia, tindrà una gran superfície destinada a la creació d'espectacles, totalment
acondicionada per a la activitat física pròpia del circ, amb vestuaris i pista de treball. La creació de números, des de zero, anirà a càrrec dels propis artistes de la companyia i de l'artista i gimnasta Sergiy Sylko, especialista en acrobàcia i acrosport, campió de diferents tornejos a Ucraïna i artista retirat de circs com el Circ Nacional de Moscou, el Circ Krone d'Alemanya, el circ Benneweis danés, el Circo del Arte (creat pel propi Miliki) o el Circ Raluy.

“Tenir un centre de creació creiem que és una bona manera d'activar nous projectes, no només nostres, sino també de molts artistes que poden veure en el nostre sector una sortida professional”.

La Circoteca de Cia. Passabarret centrarà els seus esforços en la creació d'espectacles i números de circ, iniciant el procés de producció des de la base. També es treballarà a nivell formatiu per adreçar a tots els que ho desitgin a la creació de propostes que tinguin sortida comercial de cara a l'escenari i l'espectacle. Està previst que obri les seves portes el proper mes d'octubre de 2012.