Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Mas proposa Albet, Duarte, Gisbert, Passola, Puig i Sendra pel CoNCA

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa - 07/06/2012 - www.vilaweb.cat

Mas proposa Albet, Duarte, Gisbert, Passola, Puig i Sendra pel CoNCA

Conformarien el plenari juntament amb Pilar Parcerisas, que actualment ja ocupa el seu càrrec com a membre de l’òrgan

El president de Generalitat proposa al Parlament el nomenament com a membres del plenari dels CoNCA del músic David Albet, el poeta i lingüísta Carles Duarte, la filòsofa, pedagoga i activista de cultura popular Mercè Gisbert, la productora i directora cinematogràfica Isona Passola, el poeta, novel·lista i assagista Valentí Puig, i la gestora cultural Gemma Sendra.

És el Parlament de Catalunya qui ha de votar ara la poposta del govern, segons estableix la Llei 6/2008, del 13 de maig, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

El plenari del CoNCA és integrat per set membres, nomenats pel Parlament d’entre persones amb experiència i de prestigi reconegut en l’àmbit cultural i artístic. Les sis persones proposades conformarien, en cas de ser nomenades pel Parlament de Catalunya, el plenari juntament amb Pilar Parcerisas, que actualment ja ocupa el seu càrrec com a membre de l’òrgan.

La renovació del plenari de l'organisme cultural era necessària des que els seus membres van dimitir a principi de novembre passat, inclòs el president, Francesc Guardans. Ho van fer, tal com explicaven en aquest comunicat, per mostrar el desacord amb el projecte de la llei òmnibus aprovat pel govern, perquè consideren que els retalla competències i treu tot el sentit i la raó de ser d'aquesta institució, que passaria a tenir només un caràcter consultiu. Després d'aquella dimissió en bloc només va quedar en l'organisme la vice-presidenta, Pilar Parcerisas.

Aleshores, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va fer públic un comunicat on respectava la decisió dels dimissionaris, però lamentava que 'els membres del plenari no hagin esperat que el debat parlamentari sobre el projecte de Llei d'Agilitat i Reestructuració Administrativa conclogués el seu procés'.
 

Enllaços relacionats