Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Reus, primera ciutat que oferirà un batxillerat específic sobre les Arts del Circ i el Gest

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa - Redacció- Reus (Baix Camp) - 14 de juny de 2012

Reus, primera ciutat que oferirà un batxillerat específic sobre les Arts del Circ i el Gest

L'Institut Gabriel Ferrater tindrà entre 12 i 17 places per poder cursar la nova modalitat d'ensenyament

L'Ajuntament de Reus i el Departament d'Ensenyament han acordat crear una nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest a la ciutat a partir del curs 2012-2013. Amb aquest anunci, la ciutat passa a ser la primera del país en programar aquesta especialitat que s'oferirà dins el Batxillerat en la Modalitat de les Arts- Via Arts Escèniques a l'Institut Gabriel Ferrater. En total, s'oferiran entre 12 i 17 places. Aquests nous estudis neixen de la necessitat de donar resposta a les inquietuds de formació en el món del circ i les arts gestuals. Unes arts arrelades a Reus i en creixement gràcies a la Fira del Circ de Catalunya-Trapezi i al Festival de Moviment i Teatre Gestual, COS.

L'alumnat que vulgui presentar-se a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), a banda de les matèries comunes, podrà triar entre dues matèries de modalitat vinculades a les PAU que es fan a segon curs com són Història de l'art i Comunicació audiovisual, la qual cosa garanteix la possibilitat de cursar estudis universitaris posteriors.

A banda de les matèries comunes del Batxillerat, que es cursaran amb altres grups d'alumnes del centre, les matèries de modalitat i optatives seran Anatomia aplicada (específica de la modalitat); Literatura catalana (específica de la modalitat); Anàlisi musical 1 (específica a la modalitat); Arts del circ 1 (optativa del centre); Arts escèniques (específica de la modalitat en el segon curs); Història de l'art (modalitats d'humanitats i ciències socials i d'arts plàstiques en segon curs) ; Comunicació audiovisual (específica de la modalitat en segon curs) i Arts del Circ 2 (optativa del centre).

Els continguts de les matèries optatives Arts del Circ 1 i Arts del Circ 2 seran malabars, acrobàcia, bola d'equilibri, cable d'equilibri, minitrampolí, llit elàstic, trapezi i fix, corda i teles.

Finalment, entre els continguts específics que es treballaran a la matèria d'Arts escèniques hi ha Improvisació, màscara, pantomima, pallasso, continguts específics que es treballaran a la matèria. En Anatomia aplicada hi ha anàlisi del moviment, tècniques del coneixement corporal i mim.
 

Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona) - ©Dani Codina

Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona) - ©Dani Codina