Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La XVII Fiira de Circ irromp al carrer amb prop de 90 espectacles

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals

La XVII Fiira de Circ irromp al carrer amb prop de 90 espectacles

Tindrà lloc del 13 al 15 de juliol a la Bisbal d'Empordà

Del 13 al 15 de juliol, tindrà lloc la XVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà que enguany supera en espectacles qualsevol edició anterior. El festival ha aconseguit mantenir el pressupost i, gràcies a les col·laboracions creades amb altres col·lectius i festivals, també manté la qualitat tot i augmentar el nombre d’espectacles. Amb un pressupost de 105.000 euros, Fira de Circ presenta un total de 88 espectacles (l’any passat eren 52) i gairebé dupliquen els de fa dos any, amb 48.

Fira de Circ, que s’ha presentat avui a la Diputació de Girona, s’ha convertit en tot un referent dels festivals de circ al carrer a Catalunya i a Europa on els artistes desitgen actuar-hi i aquest any pretén superar els 32.000 espectadors que va rebre la passada edició. A la presentació, el vicepresident de la Diputació de Girona i president de la comissió de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, Xavier Soy, ha destacat l’impacte econòmic que generen als pobles un esdeveniment d’aquestes característiques. “En aquests moments de crisi, ajuda que espectacles com aquest perdurin. A banda de donar un somriure a la gent generen activitat econòmica”, ha manifestat.

Creant sinèrgies: la unió fa la força
La col·laboració amb el col·lectiu de nou circ català La Camaleònica d’Espectacles-La Bonita permetrà la ubicació d’un nou espai: una carpa i un amfiteatre al Passeig de la Bisbal on es duran a terme una trentena de tallers i espectacles adreçats a públics de totes les edats. Els espectacles principals de la carpa de dissabte 14 i diumenge 15 seran presentats per la clown Alba Sarraute, que aquest any és la imatge de Fira de Circ.

D’altra banda, per primer cop Fira de Circ al Carrer de la Bisbal s’ha creat una connexió amb altres festivals de circ: el Festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu i el Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure del Masnou. Aquesta col·laboració ha donat com a resultat la contractació de la companyia irlandesa The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe a tres bandes que permetrà als tres festivals l’estalvi de recursos.

Humor contra les retallades
L’humor i el somriure seran l’antídot de la XVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal contra l’actual conjuntura econòmica. “Un esdeveniment com aquest no pot passar de puntetes sobre la situació de crisi i de retallades que es viu actualment pel que la fira ha preferit tocar de peus a terra i fer que el circ irrompi en la realitat, això sí, amb bon humor”, ha explicat Dani Varela, portaveu de Fira de Circ.

Aquest any a la programació destaquen la quantitat d’espectacles de clown i humor sense perdre de vista les propostes més innovadores del circ al carrer i amb algunes de les millors companyies d’arreu del món, que sempre han caracteritzat aquesta fira. Com sempre, la fira també aposta pels valors emergents del nou circ amb propostes com les de la companyia catalana Trifaldó amb un espectacle de bàscula i dansa acrobàtica, i per les plataformes reivindicatives: en aquesta edició la Fira torna a comptar amb Xarop Clown, Pallassos d’Hospital, que recolliran fons per a les seves accions als hospitals.

Un total de 31 companyies diferents procecents de Catalunya, Andalusia, Euskadi, Madrid, França, Irlanda, Ucraïna, Alemanya, Argentina, Brasil i Austràlia seran les prtagonistes dels espectacles de Fira de Circ. Entre les companyies de renom internacional destaquen Aleksandr Koblykov, l'únic al món capaç de fer malabars amb 10 pilotes alhora; l’argentí Chacovachi, “el pallasso tercermundista”, i Maku Jarrak, ambdós molt reconeguts a Llatinoamèrica; l’alemany Danilo Marder, un dels millors equilibristes de mans del món; una curiosa proposta de mapping fet a mà per iniciar la fira a la plaça del Castell amb Playmodes i Valentina; o les irlandeses The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe, procedents d'una famíla que porta 27 generacions fent circ.

Una de les joies de la corona serà la Compagnie Isis, que per primer cop actuaran a l’Estat espanyol amb una proposta que recorre el bo i millor dels gèneres del circ: equilibris, roda  alemanya, força, clown, malabars... Aquest és un dels espectacles de pagament del festival  que donades les seves característiques tècniques -porten una caravana de circ-, es durà a terme al Parc 8 de març, enlloc de la plaça del Castell com és habitual.

Fira de Circ ha recuperat This Side Up, una de les millors companyies acrobàtiques del món, per a l’espectacle de cloenda. Els australians havien de tancar el festival fa 2 anys però es va suspendre l’actuació. Aquest any, si res no ho impedeix, seran el colofó més espectacular de la programació.

Premsa i comunicació: Alícia Martínez alicia@offderecord.cat  Tel. 625 13 55 62