Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > FiraTàrrega, una finestra a la diversitat de llenguatges circenses

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 17/07/2012

FiraTàrrega, una finestra a la diversitat de llenguatges circenses

FiraTàrrega coprodueix un cabaret de circ de carrer contemporani i programa espectacles de Los Galindos, Escarlata Circus, la cia de circ 'eia i Vaiven Circus entre d'altres

El circ viu un excel•lent moment creatiu, amb una producció efervescent que dóna fe de la bona salut d’aquest sector de les arts escèniques. Per aquest motiu, el circ d’arreu del territori assumeix un pes específic en la programació de FiraTàrrega 2012. Circ que juga, busca i es fusiona amb diferents expressions artístiques per obrir-se a nous plantejaments. I és que la dansa, la música, el teatre de text, el teatre visual, l’humor o el clown, entre d’altres, conflueixen en diferents muntatges que tenen el circ com a ingredient principal.

FiraTàrrega coprodueix, dins el marc del Programa de Suport a la Creació, un cabaret de circ de carrer contemporani titulat Bring the ice, amb una selecció de companyies vinculades al centre de creació suec Subtopia, que presenta artistes procedents de Suècia, Dinamarca, Finlàndia, França, Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol. Aquesta coproducció amb FiraTàrrega presenta un total de cinc companyies –Chipmunk Forge, Sisters, Animal Religion i La Meute– que s’uneixen sota la direcció artística de Ruby Rose. Una proposta inclosa dins el "Focus Nòrdic" de FiraTàrrega 2012, concebuda especialment per a la plaça dels Àlbers, que compta amb la col•laboració de l’escenògraf català Jordi Queralt.

El retorn de Los Galindos a FiraTàrrega no s’ha fet esperar. Després de ser els encarregats de l’espectacle inaugural de l’any passat, ara tornen amb una petita delicatessen, intimista i poètica, per a tots els públics titulada, Maiurta. Aquest nou espectacle ens proposa compartir l’ensurt, la proesa i la rialla del circ. Circ d’entranya, que convida a la introspecció, basat en l’experiència personal i artística del pallasso, malabarista, trapezista i acròbata excèntric i en la seva herència familiar de forner.

Escarlata Circus és una companyia de circ amb una trajectòria artística de 25 anys, al llarg dels quals ha creat diversos espectacles i s’ha vinculat a projectes com el Circ d’Hivern de l’Ateneu 9 Barris o el festival Trapezi de Reus. Pugilatus és una experiment més enllà del circ, amb la vista posada en les noves dramatúrgies, que té lloc en un quadrilàter on el públic i els actors comparteixen el mateix espai i múltiples llenguatges escènics. Jordi Aspa i Piero Steiner (Los Los) fan un cos a cos sobre l’educació, la religió, la mort, el menjar.

La Companyia de Circ “eia”, gràcies a les ganes d’explorar i confrontar les diferents maneres de fer circ, ha creat Capas, un espectacle ple de poesia i humor que pretén transportar el públic de FiraTàrrega a un indret familiar d’encontres calorosos i festius, on es barregen el circ, la dansa i la música. L’espectacle ha rebut el Premi Zirkolika 2011 al Millor Espectacle de Circ de Sala i el Premi Ciutat de Barcelona de Circ 2011.

Companyia andalusa que fusiona el circ amb el moviment i la dansa, Vaiven Circus van ser presents a la programació de FiraTàrrega 2010 amb el seu anterior treball, Cayuco, i ara tornen amb una proposta de gran vistositat escenogràfica, Do not disturb, dirigida per Rosa Díaz, que evoca el món de les relacions humanes i la dificultat perquè les persones es posin d’acord per empènyer en la mateixa direcció.

Per últim, FiraTàrrega viurà l’espectacle Galizian Urban Project, a càrrec de GUP, una jove formació gallega de gran talent especialitzada en el “parkour”, disciplina que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural superant els obstacles que es presenten en el camí (tanques, murs, espais buits...). GUP ha participat en nombroses exhibicions internacionals i alguns dels seus membres han estat seleccionats a l’esdeveniment mundial més important de l’especialitat: el Red Bull Art of Motion.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2012. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, inclou muntatges d’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 67 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).
 

Capas, de la cia de circ 'eia'

Capas, de la cia de circ 'eia'

Maiurta, de Los Galindos

Maiurta, de Los Galindos

Pugliatus, d'Escarlata Circus

Pugliatus, d'Escarlata Circus