Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Arrenca la 32a edició de FiraTàrrega

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 06/09/2012

Arrenca la 32a edició de FiraTàrrega

A data d’avui, alguns muntatges ja han exhaurit les entrades per a algunes de les seves representacions, com Los Galindos que ha penjat el cartell de ple en una de les funcions

La 32a edició de FiraTàrrega obre les seves portes en una jornada que ha començat a les 11.30 hores amb l’apartat professional del Focus Nòrdic, que ha dut fins a casa nostra diversos experts escandinaus per tal de dialogar sobre la creació, producció i gestió de les arts escèniques al nord d’Europa. El diàleg, en el qual han participat fins a una cinquantena de persones entre programadors i artistes, s’ha estructurat en sis temes: “El clima i l’estètica”, “El finançament en temps de canvi”, “Beneficis i conseqüències del model d'organització democràtica”, “Models d’educació per a les arts escèniques”, “Qualitat o e-qualitat (el problema de gènere en les arts escèniques)” i “Diàlegs transnacionals”.

Fins a una cinquantena de professionals del nord i del sud d'Europa han participat en el diàleg obert organitzat en el marc del Focus Nòrdic. No serà, però, fins a les 19.30 hores que tindrà lloc l’acte institucional d’inauguració a La Llotja de FiraTàrrega, amb la presència, entre d’altres autoritats, del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Patronat de la Fira, Rosa Maria Perelló; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i la subdirectora general de l’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Cristina Santolaria.

L’espectacle inaugural de la Fira tindrà lloc a les 21.30 hores a l’Espai Hort del Barceloní. As the world tipped és el títol d’aquest muntatge de la companyia britànica Wired Aerial Theatre, en coproducció amb FiraTàrrega. Pel que fa a la jornada de divendres, Engruna Teatre, amb Post, es convertirà en la companyia més matinera a l’hora d’estrenar un espectacle la Fira. A banda d’Engruna Teatre, al llarg del matí de divendres actuaran Civi-Civiac, GAAC i Passabarret, Cia. Laitrum / Puça Espectacles, Cia. Susi Lillo, Ferroluar, G.U.P., Pere Faura, José Antonio Portillo, Cia. Wandering Orquestra, Cie. A Part Etre, Claire Ducreaux, Théâtre de la Toupine, + Tumacat, Maduixa Teatre, Senza Tempo i Les Bleus de Travail. A més, demà també començaran les representacions a l’Espai La Maleta, l’Espai 23 Arts i l’Espai ADGAE, adscrits als Espais d’Empresa.


Entrades exhaurides
La nombrosa presència de programadors i professionals, a més de la important afluència de públic que espera la Fira, es fa notar ja a les taquilles. A data d’avui, alguns muntatges ja han exhaurit les entrades per a algunes de les seves funcions. És el cas d’Amebeu Teatre amb l’espectacle Ferro colat, que ha exhaurit les entrades per a dues de les sis representacions. També la companyia Los Galindos, amb l’espectacle Maiurta, ha penjat el cartell de ple en una de les funcions.

Zona d’acampada
La zona d’acampada de la Fira, situada a l’avinguda de Tarragona, ja va començar a rebre ahir els primers visitants, i avui a les 12.00 hores registrava una entrada de 170 usuaris, tot i que s’espera que el nombre de campistes s’incrementi a partir d’aquest dijous. Cal destacar que, per tercer any consecutiu, FiraTàrrega continua amb un pla d’ambientalització per tal de millorar i fer més eficient el sistema de recollida selectiva.

Canvis en la programació
Per motius aliens a l’organització de FiraTàrrega, Fondazione Pontedera Teatro ha cancel·lat la seva actuació. També ho ha fet Mago Manu, en el marc de l’Espai d’Empresa ADGAE. Aquests espectacles no seran substituïts per cap altra companyia.