El Cercle de Cultura marca les línies vermelles als polítics amb el decàleg Declaració de Catalunya per la cultura

Establir un llistat intocable de serveis culturals públics per a qualsevol govern, definir un nou model de finançament per al sector o encarregar al Consell Nacional de la Cultura i els Arts (CoNCA) la funció d’observatori català de la cultura i les seves indústries són només alguns dels punts que conformen el decàleg que ha impulsat el Cercle de Cultura.
Darrere del nom Declaració de Catalunya per la cultura. Les línies vermelles de la cultura a Catalunya, l’entitat ha impulsat un document amb els deu punts que considera essencials per a la cultura a Catalunya, i per sota dels quals s’exposa a una situació de perill i d’extrema fragilitat. El seu objectiu és establir un acord marc entre les forces polítiques catalanes per assegurar el seu compromís envers el futur del sistema cultural català.

Entre altres aspectes, el text insta als polítics a recuperar la centralitat de la cultura en el debat com a objectiu prioritari del Parlament, a oferir un llistat estable de serveis culturals amb independència de la situació econòmica, a desenvolupar les bases estructurals d’un sistema cultural integral i a definir-ne un nou model de finançament. A més, demana que les limitacions jurídiques i fiscals del govern català ‘no siguin excusa per no avançar’. El Cercle també es refereix al CoNCA i reclama que el seu ‘objectiu prioritari’ sigui la ‘funció d'observatori de la cultura i les seves indústries (...) alliberant-ho de qualsevol temptació d'instrumentalització partidista’.

La declaració, que es vol formalitzar el 23 de novembre amb els caps de llista, té l’adhesió de moltes entitats de la comunitat cultural catalana, i està oberta a més a les entitats socials. Diferents associacions i entitats ja s’han adherit a aquest acord. L’APCC n’és una d’elles, juntament amb l’ Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’ Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC ), l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AASACC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) o el Consell Català de la Música entre d’altres

L’APCC s’adhereix al document, que té per objectiu que les forces polítiques catalanes es comprometin amb el present i el futur del sistema cultural català

Compartiu aquesta notícia