Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Presentació de Ciutats Amigues del Circ

Notícies del circ

<< Altres notícies 25/07/2008

Presentació de Ciutats Amigues del Circ

 

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Jordi Juanet “Boni”, i 11 alcaldes i regidors d’arreu de Catalunya van formalitzar el passat dia 23 de juliol la creació de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ. Aquesta xarxa està formada per les poblacions de Figueres, la Bisbal d’Empordà, Lleida, Mataró, Pineda de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Una vegada iniciada aquesta primera fase, el col·lectiu de Ciutats Amigues s’ampliarà en els propers anys.

El projecte Ciutats Amigues, al qual els municipis s’hi sumen a petició pròpia, pretén crear un circuit estable de circ a Catalunya, atreure nous públics de totes les edats i promoure el circ en totes les seves vessants: educació, recerca, creació, producció, difusió i exhibició. El projecte Ciutats Amigues s’emmarca en el Pla integral del circ de Catalunya.

Des del maig de 2006 que l’APCC va llançar la idea fins aquí, han passat 2 anys, finalment veu la llum un projecte essencial per el sector. Jordi Juanet “Boni” va agrair al Departament l’esforç per posar en marxa el projecte i, de manera molt especial, als municipis que s’hi han acollit en aquesta posada en marxa encara pilot i el seu interès pel circ. Així mateix, va subratllar que “Ciutats Amigues” no només és un circuit d’exhibició sinó que és una proposta més ambiciosa: una xarxa de ciutats de Catalunya que promouen de manera continuada el circ de qualitat i s’impliquen d’una manera integral, programant tot tipus d’activitats: formació, investigació i residencies, producció i difusió, etc. En aquesta línia, l’APCC està organitzant, juntament amb el Departament de Cooperació Cultural un curs de seguretat en aeris pels tècnics dels teatres de les ciutats amigues perquè puguin acollir els espectacles de circ als seus equipaments amb les condicions tècniques i de seguretat necessàries.

Des de l’APCC desitgem que les ciutats que han tingut una vinculació especial amb el circ i que encara no formen part de Ciutats Amigues com ara Barcelona, Mongat, Vilaseca, Girona o Cornellà entre d’altres .... l’any que ve puguin ja formar part de la xarxa. Així com convidem a totes les ciutats interessades a dirigir-se la Departament per conèixer els mecanismes per formar part de les Ciutats Amigues del circ en la convocatòria pública que s’obrirà al 2009.