Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Els premis Zirkòlika de Circ es lliuraran el 18 de desembre a Barcelona, en la Nit de Circ

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

Els premis Zirkòlika de Circ es lliuraran el 18 de desembre a Barcelona, en la Nit de Circ

A la Gala de Circ hi actuaran la cia de circ ‘eia’, Los Galindos, Balagans, Trifaldó, Circ Raluy i Guillem Albà, que farà de mestre de cerimònies.

Els premis Zirkòlika de Circ, que enguany arriben a la tercera edició, es lliuraran en una Nit de Circ que se celebrarà a Barcelona el dimarts dia 18 de desembre a partir de les 20.00 hores i que inclourà un espectacle amb els artistes premiats ara fa un any i un sopar.

La Gala, que se celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell de Barcelona, inclourà el lliurament dels Premis Zirkòlika de Circ - Premis de Circ de Catalunya, i un espectacle de circ que comptarà amb l'actuació d'una selecció dels artistes que van ser premiats a la darrera edició dels Premis.

Un total de 15 artistes combinaran les seves especialitats circenses amb música en directe. Hi actuaran la companyia de circ 'eia' (Premi Zirkòlika 2011, al millor espectacle de sala per Capas); Los Galindos (Premi Zirkòlika 2011 a la millor música original per Maiurta); Kimberley i Jillian Raluy (Premi a la millor companyia novell); Rosa Raluy, del Circ Raluy (Premi millor espectacle de carpa); Balagans (Premi al millor número de circ); i la companyia Trifaldó (Premi especial de la Gala 2011). A banda d’aquest programa, hi actuarà una companyia convidada sorpresa.
La Gala, que començarà amb un espectacle d’una hora i mitja de durada, estarà dirigit per Ricardo Gallardo, Premi Zirkòlika 2011 per la millor direcció de l’espectacle Circumstàncies (16è Circ d’hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris).
Després de l’espectacle es farà l’acte de lliurament dels Premis Zirkòlika 2012 amb la intervenció de Guillem Albà com a mestre de cerimònies i també amb una original i còmica posada en escena. La Gala s’acabarà amb tots els assistents festejant els Premis i un sopar a peu dret que està inclòs amb el preu de l’entrada.

Els premis renoven el jurat, que aquest any estarà format pels directors dels principals festivals de circ de Catalunya, artistes de circ i representants de les administracions públiques.

Venda d’entrades
Per a la Gala es posen a la venda només la meitat de l’aforament de la carpa, un total de 400 localitats. Es recomana, doncs, la compra anticipada a través de la venda online d’entrades a www.ticketea.com/nitdecirc. Les entrades, que costaran entre els 15 i els 20 euros, es poden adquirir a partir de demà. Durant l’espectacle el públic votarà un dels premis entre les diferents propostes que han estat nominades aquest any per un jurat d’experts coneixedors del espectacles de circ que s’exhibeixen a Catalunya.
La Gala, batejada amb el nom de Nit de Circ, no és una gala convencional sinó un espectacle de circ on hi actuaran els artistes catalans que van ser guardonats durant la segona edició dels premis. La Nit de Circ és, doncs, un espectacle, un lliurament de Premis i una festa de celebració amb tots els assistents.
La Gala i els Premis estan organitzats i produïts per l’entitat Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya van ser creats ara fa tres anys amb l’objectiu de donar notorietat a la creació circense de Catalunya, mitjançant un reconeixement públic i mediàtic que pogués servir de testimoni de la gran qualitat artística que avui en dia tenen els espectacles d’aquest gènere en totes les seves vessants.
Els premis, que es van fer amb les graderies del Circ Raluy plenes de gom a gom, van aconseguir l’any passat un important ressò mediàtic i van tenir una àmplia difusió.

Membres del Jurat:
Jordi Duran, director de la Fira Tàrrega; Ley Mendoza, artista i coordinador artístic de La Central del Circ; Jordi Gaspar, director de la Fira Trapezi de Reus; Ricard Pardo, tècnic de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Martorell; Sílvia Duran, del departament d’arts escèniques de l’ICIC; Lola Casademont, directora de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal; Laura Bover, del departament de Direcció i Promoció Cultural; Lucas Escobedo, artista membre de la companyia de circ Locus Lucas; Johnny Torres, artista y director, actualment amb la companyia Alecto Circ.
 

Les categories dels premis:
-El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitza a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant.
-El premi al millor espectacle de circ de sala s’atorga al millor espectacle que es realitza en un espai tancat amb un aforament limitat.
-El premi al millor espectacle de circ de carpa s’atorga al millor espectacle que es realitzi en un una carpa.
-El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.
-El premi a la millor posada en escena d'un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il•luminació d’un espectacle de circ.
-El premi a la millor música original d'un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ.
-El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ.
-El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.
-El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en que tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals. Aquest premi no té nominacions.
-El premi especial de la gala s’atorga a la millor acció de circ d’entre totes les nominades que obtingui més vots d'entre els assistents a l'acte de lliurament dels premis.
Les llistes de nominats a les 10 categories es faran públics durant el mes de desembre. Els guardonats es coneixeran el mateix dia de l’acte de lliurament dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2012.
 

Informació pràctica:
Nit de circ – gala/espectacle del lliurament dels Premis zirkòlika 2012
Dia: dimarts, 18 de desembre de 2012
Lloc: carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell, Moll de la fusta de Barcelona
Horaris:
19 H       Obertura de portes.
20.00 H  Inici de l’espectacle.
21.45 H  Inici del lliurament de premis.
22,15 H  Foto de família dels premiats.
22.30 H  Aperitiu/sopar – lliurament del Premi especial de la Gala. -
24 H       Fi de la gala

Preu: 15 - 20 euros - Venta online d’entrades a: www.ticketea.com/nitdecirc
Per a més informació, contactar amb: Vicent Llorca – zirkolika@yahoo.es  Tel.: 699388866
 

Fotografia dels premiats en l'edició dels Premis Zirkòlika 2011

Fotografia dels premiats en l'edició dels Premis Zirkòlika 2011