Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Fira Trapezi de Reus guanya el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 26/11/2012

La Fira Trapezi de Reus guanya el Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura

El jurat ha valorat la importància del certamen 'per la projecció internacional i l'apropament del gènere circense a tots el públics'

La Fira Trapezi de Reus ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Circ 2012 que atorga el Ministeri de Cultura, dotat amb 30.000 euros. El jurat li ha concedit aquesta distinció "pel seu compromís amb la nova creació, la seva importància per la projecció internacional de les arts circenses i per l'apropament d'aquest gènere a tots els públics". Així mateix, el jurat ha valorat el paper de la Fira Trapezi "com un fòrum d'intercanvi entre companyies i programadors d'àmbit estatal i internacional, i la seva contribució a l'economia i el turisme". La Fira de Circ Trapezi de Reus ha celebrat enguany la seva 16a edició i s'ha convertit en una de les cites més rellevants del panorama circense europeu.
Sota la direcció artística de la companyia Escarlata Circus i Jordi Gaspar, la fira de circ reusenca s'ha celebrat aquest any del 17 al 20 de maig amb 43 espectacles procedents de 12 països diferents d'Europa i l'Amèrica Llatina. En total més de 80 hores de circ al carrer i uns 100.000 espectadors. La Fira de Circ Trapezi està organitzada pel Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER)-Consorci del Teatre Fortuny.

El jurat del Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura ha estat presidit pel director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, Miguel Ángel Recio Crespo, amb la presència com a vocals de José María González Villa, Pilar Moreno Sastre, Ángeles Vázquez Ortega, María Teresa Colomer Pache, Jordi Durán Roldós, Pere Pinyol Martínez i Javier Jiménez Fernández, representant de l'Associació de Malabaristes de Madrid (Premi Nacional de Circ 2011).

Altres guanyadors recents del Premi Nacional de Circ del Ministeri de Cultura han estat el Circ Gran Fele (2008), La Familia Popey (2009) i los Hermanos Alvarez (2010).
 

Enllaços relacionats