Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Un total de 26 nominats aspiren a guanyar una de les 9 categories dels premis Zirkòlika de circ

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 14/12/2012

Un total de 26 nominats aspiren a guanyar una de les 9 categories dels premis Zirkòlika de circ

La Nit de Circ se celebrarà el proper dimarts 18 de desembre al Circ Raluy, al Port Vell de Barcelona

Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, que enguany arriben a la tercera edició, se celebraran el pròxim dimarts dia 18 de desembre en una gran gala que serà presentada per l’artista Guillem Albà.
L’espectacle, que es presentarà a la carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell de Barcelona, començarà amb un muntatge de circ dirigit per Ricardo Gallardo on es podran veure alguns dels números premiats de la passada edició dels premis i, posteriorment, es farà el lliurament dels premis corresponents a les 9 categories.

En total hi ha 26 companyies catalanes, artistes i espectacles produïts a Catalunya nominats per a una de les 9 categories dels premis organitzats per Zirkòlika. Amb tres nominacions hi ha l’espectacle De paso, de la companyia La Industrial Teatrera (millor espectacle de carrer, millor direcció i millor posada en escena), L’home que perdia els botons, de Circ Pànic (millor espectacle de circ de carrer, millor música, i millor posada en escena), i la producció de la fira de circ Trapezi Aprendre, començar a perdre, de la companyia Atempo Circ (millor espectacle de circ de sala, millor direcció i millor posada en escena). També han estat nominats en la categoria de millors espectacles de carpa els circs Raluy i Italiano, i en la categoria de millors números de circ els artistes Ingrid Esperanza pel seu número de suspensió capil•lar, Nacho Flores pels seus equilibris i Alexander Weibel pel seu número de cordes múltiples.
Altres noms que han estat nominats són Jordi Purtí, Matias Marré i Andrés Melero com a millors directors; Pscir, Capgirades i Sergio Pla com a millors artistes novells, i les associacions Tub d’Assaig 7.70, El Galliner i Circ a les Feixes com a millors projectes per a la projecció del circ.

El jurat dels premis, que ha estat presidit pel director de la fira de circ Trapezi de Reus, Jordi Gaspar, ha estat format per Jordi Duran, director de la Fira de Tàrrega; Ley Mendoza, artista i coordinador artístic de La Central del Circ; Ricard Pardo, tècnic de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Martorell; Sílvia Duran, del departament d’arts escèniques de l’ICIC; Lola Casademont, directora de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal; Laura Bové, de la Direcció General de Cooperació i Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat; Lucas Escobedo, artista membre de la companyia de circ Locus Lucas; i Johnny Torres, artista i director, actualment amb la companyia Circ Teatre Modern.

Els premis seran lliurats pels patrocinadors d’enguany: Fira Tàrrega, Santa Rita Comunicació, Fira Mediterrània, Comèdia Comunicació, Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ • Fàbrica de Creació de Circ de l’Ajuntament de Barcelona, Festival Mirabilia, Festival de Circ Trapezi i la revista Teatralnet.

A banda de les 9 categories dels premis, durant la gala es lliurarà un desè premi que decidirà el públic que assisteixi a l’espectacle del dia 18 de desembre i que ompli una butlleta.

Durant la gala dels premis, que s’ha batejat com Nit de Circ, actuaran alguns dels artistes que van obtenir un premi l’any 2011. Seran la companyia de circ eia, amb els seus portés acrobàtics (Millor espectacle de sala per Capas 2011), el pallasso excèntric Marcel Escolano, de Los Galindos (Millor música original per Maiurta 2011), la companyia acrobàtica Trifaldó (Premi especial de la Gala 2011), els meteorits de Kimberley i Jillian Raluy (Millor companyia novell 2011), i Los Balagans (Millor número de circ 2011).  Dirigida per Ricardo Gallardo (Millor director de circ per Circumstàncies), la gala serà presentada per Guillem Albà i comptarà amb la música en directe de la Always drinking Marching Band.

Des de l’any 2010, data de la primera edició dels premis de circ, la Nit de Circ s’ha convertit en lloc de trobada de tota la professió del circ català, aconseguint cada any un ampli ressò mediàtic. Com en anteriors edicions, la gala inclourà un sopar que se servirà als assistents després del lliurament de premis.

Les 400 entrades que s’han posat a la venda es poden adquirir a través de la venda online d’entrades a www.ticketea.com.

Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya van ser creats ara fa tres anys amb l’objectiu de donar notorietat a la creació circense de Catalunya, mitjançant un reconeixement públic i mediàtic que pogués servir de testimoni de la gran qualitat artística que avui en dia tenen els espectacles d’aquest gènere en totes les seves vessants. La Gala i els Premis estan organitzats i produïts per l’entitat Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les arts del circ. Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet portal d’informació per internet (www.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges varis.
En la línia de difondre les arts circenses, Zirkòlika prepara per a l’any 2013 unes jornades d’especialització en circ i la segona edició de l’Anuari de Circ.