Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Jordi Jané presenta els dos volums del llibre 152 Volts de pista aquest dissabte a la fira Trapezi de Reus

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC

Jordi Jané presenta els dos volums del llibre 152 Volts de pista aquest dissabte a la fira Trapezi de Reus

L’APCC col•labora en la difusió d'aquest llibre s'engega la nova col•lecció Eines de circ

152 Volts de pista recopila els articles de reflexió i anàlisi circense publicats per Jordi Jané al quadern de circ Volt de pista del diari Avui entre 1999 i 2012. Ara ordenat temàticament, aquest material es converteix en la cronologia raonada de l’espectacular renaixement del circ català dels últims anys.

152 Volts de pista és un reflex i una interpretació de tretze anys de circ. S’hi contemplen totes les modalitats circenses nacionals i internacionals i s’hi obre una mirada a les pulsions i temptejos experimentals d’algunes arts escèniques de frontera.
Amb 152 Volts de pista, Arola Editors inicia la col•lecció Eines de circ, que publicarà monografies tècniques, teoria, crítica i assaig, materials pedagògics, història, biografia i literatura circenses amb l’objectiu de posar a l’abast dels artistes i del públic el pensament i la praxi de reconeguts experts nacionals i internacionals.

“Per la manera intel•ligent d’articular el material, aquests 152 Volts de pista esdevenen unes reflexions ètiques que ens ajuden a diferenciar entre l’espectacle de consum i l’art de l’espectacle. Tenim a les mans un llibre excepcional, imprescindible per entendre el circ del nostre temps, una referència inexcusable quan es parli de circ a Catalunya durant les dues dècades que s’encavalquen en els segles XX i XXI.” 

(del pròleg de Jordi Coca)

Jordi Jané és escriptor, periodista i crític de circ. Cofundador de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, imparteix Teoria, Història i Dramatúrgia circenses a l’Institut del Teatre i ha publicat una desena de llibres sobre arts escèniques.

La presentació es farà aquest dissabte 11 de maig a les 12 del migdia, als Jardins de la Casa Rull (carrer Sant Joan, 27) i comptarà amb Alfred Arola, editor, Bienve Moya, gestor cultural i Jordi Jané, autor.
 

Enllaços relacionats

Les cobertes dels dos volums

Les cobertes dels dos volums