Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Comença la Mostra de la formació i el circ social de l'Ateneu Popular 9 Barris

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

Comença la Mostra de la formació i el circ social de l'Ateneu Popular 9 Barris

La mostra comença aquest divendres amb la Festa del Circ Social a la Plaça Roquetes i s'allarga fins el 15 de juny

La Mostra és una oportunitat de veure, conèixer i gaudir els resultats del treball educatiu a través del circ que han fet més de cinc cents infants, adolescents i joves a Nou Barris al llarg del curs 2012-2013.
La Mostra consta de 3 moments diferents:

31 de maig – la Festa del Circ Social de Nou Barris (a la Plaça Roquetes)- entrada lliure
1 i 2 de juny – Espectacle de Final de Curs Escola Infantil de Circ de L’Ateneu Popular 9 Barris
(al teatre de L'Ateneu) - entrada 6€
14 i 15 de juny - Espectacle de Final de Curs Escola Juvenil de Circ de L’Ateneu Popular 9 Barris (al teatre de L'Ateneu) - entrada 6€
 

Des del mes d’octubre del 2012 fins al juny del 2013 més de 500 nens i nenes d’edats compreses entre els 7 i els 18 anys han pogut conèixer i treballar diferents tècniques de circ a les sessions setmanals que s’han programat a les instal•lacions de L’Ateneu Popular 9 Barris. Concretament, al llarg del curs 2012-2013 L’Ateneu ha desenvolupat diferents projectes de circ social:

1. El projecte Tallers de circ en el temps de lleure, conjuntament amb els Casals Infantils de Roquetes, Canyelles, Trinitat Nova i Verdum.

2. El projecte Fem Salut a través del circ dirigit a adolescents i en coordinació amb la Taula de Franja (la qual reuneix als diferents agents educatius del territori com els educadors de carrer, Plans Comunitaris i Instit uts). Ha tingut el suport del Districte de Nou Barris, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

3. El projecte Amics i Circ, al barri de Baró de Viver (Sant Andreu, Barcelona) amb l’AFEV i l’equip de treball comunitari de la zona amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

A banda de per donar a conèixer una activitat creativa i estimulant com és la del circ, aquests projectes han servit per desenvolupar aspectes com el treball en equip, el desenvolupament psicomotriu, la disciplina i capacitat de superació personal, etc. També per treballar qüestions relacionades amb la promoció de les relacions socials i comunitàries o la promoció dels serveis i projectes que treballen en el territori.

La Festa del Circ Social es va iniciar com el final de curs dels projectes d’ educació artística i en valors a través del circ que des de L’Ateneu Popular 9 Barris fem amb els Casals Infantils dels barris de Trinitat Nova (‘El Desván’), Verdum (Grup Muntanyès), Roquetes (SOIA) i Canyelles (PDI).

Ara ja és una gran festa, on conflueixen tots els projectes d’educació en circ per a infants, adolescents i joves, que estan coordinats amb la Taula de Franja i que compten amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

També hi col•laboren més projectes socials i educatius, i a la festa hi estan convidats tots els veïns i veïnes, Instituts, col•legis i tothom que vulgui gaudir del circ com a eina de transformació social.
Cada any es celebra en un dels següents barris: Trinitat Nova, Canyelles, Roquetes i Verdum. Aquest any anirem a Roquetes a celebrar-ho.

En el vídeo de resum del 2012 veureu quin és l’ambient que es viu en aquesta festa:  http://youtu.be/Wc36xfgwN9I
 

Enllaços relacionats

Un detall del cartell de la Mostra

Un detall del cartell de la Mostra