Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Circ i clown, presents a l'Off d'Avinyó en la segona edició d'Avignon à la Catalane

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 20/06/2013

Circ i clown, presents a l'Off d'Avinyó en la segona edició d'Avignon à la Catalane

Circ Teatre Modern i Toti Toronell, dues de les 7 companyies catalanes triades per l'Institut Ramon Llull a partir d'una convocatòria pública amb quatre comissions d'experts

Dins d'Avignon à la Catalane es podran veure dues propostes de titelles: OVNI de Farrés Brothers i Le Prince Heureux de La Baldufa; dansa amb Hidden/Choice de CobosMika i circ amb Circ Teatre Modern i l'espectacle que duu el mateix nom. També s'ha programat Naïf, del clown Toti Toronell, la performance Katastrophe d'Agrupación Señor Serrano i Divisions, un espectacle d'objectes i vídeo de Tubalú Produccions.

En la presentació del programa que s'ha celebrat aquest dijous a l'Institut Française, el director de l'IRL, Vicenç Villatoro, ha lligat aquesta tornada a Avinyó a l'èxit de l'any passat: "les companyies van tenir visibilitat i van aconseguir actuacions a posteriori". A més, ha avançat que "tenim voluntat de continuïtat en properes edicions". Per a Villatoro és destacable també que les companyies "que hi podrien anar soles i per separat" hi vagin "juntes sota una etiqueta compartida que hem comprovat que ens dóna un valor afegit perquè augmenta la visibilitat i el ressò. Aquesta etiqueta compartida és útil per a les companyies i, sobretot, per a la feina de l'IRL, ja que ajuda a construir una imatge de marca". De la seva part el director de l'Institut Française, Yannick Racouet, ha desitjat molt d'èxit a les companyies catalanes en "el teatre més gran del món" i ha recordat que enguany a Avinyó "s'hi presentaran 1066 companyies i més de 1600 espectacles".

De la seva part, el director adjunt, Àlex Susanna, ha fet un balanç molt positiu de la participació al festival l'any passat. "En la primera edició 6.500 persones van assistir a les 95 funcions que van fer les 8 companyies participants a Avignon à la Catalane. D'aquests, 570 eren programadors internacionals. (...) Després d'Avinyó, les companyies catalanes han realitzat 130 actuacions", ha explicat. Destaca el cas de Cor de Teatre, que aquests dies s'està presentant a París i que realitzarà més de 80 presentacions d'Operetta a França, Suïssa i Alemanya, des del mes de novembre fins a l'abril del 2014.

Susanna també ha explicat que la selecció de les companyies participants s'ha fet "d'una banda, a través d'un convocatòria pública a la qual s'han presentat més de 60 companyies, i de l'altra en col·laboració amb alguns dels teatres d'Avinyó amb qui col·laborem i amb els que voldríem establir una certa línia programàtica". Per a la selecció s'han creats quatre comissions d'experts (teatre, circ, arts escèniques per a tots els públics i dansa). Com a criteris de selecció s'ha tingut en compte el potencial d'internacionalització, l'excel·lència, el caràcter innovador, la qualitat artística i la singularitat de cada proposta així com l'adequació a la programació de cada espai.

Els artistes participants, a la roda de premsa

Els artistes participants, a la roda de premsa