Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Intercanvis de circ per a infants i joves europeus

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 22/07/2013

Intercanvis de circ per a infants i joves europeus

L'Ateneu Popular 9barris acull l'intercanvi juvenil "Circus Culture 4 Europe" i l'intercanvi infantil "Art i cultura en moviment a través del circ" ’

Del 20 de juliol al 4 d’agost un total de 83 nens/es i joves participaran als intercanvis on a més de practicar i millorar tècniques de circ es fomenta el coneixement mutu dels col•lectius, persones i cultures que hi participen, en un marc de convivència total entre els alumnes de les respectives escoles de circ.

Circus Culture 4 Europe

CC4E – Circus Culture 4 Europe és un projecte d'intercanvi cultural a través del circ i en el qual hi participen escoles de circ social de la República Txeca, Polònia, Alemanya i Catalunya. Tindrà lloc del 20 al 28 de juliol a l’Ateneu Popular 9 Barris.
Les entitats que en formen part construeixen el seu projecte al voltant de l'ensenyament de tècniques de circ com a eix principal per a la formació de persones; treballant de forma especial aspectes de tipus social, d'integració, de convivència i treball en equip i de formació integral de les persones.
L'objectiu d'aquest intercanvi passa per ampliar i conèixer la formació de circ entre escoles però sobretot pel coneixement mutu dels col·lectius, de cultures en un marc de convivència total entre els alumnes de les respectives escoles de circ.
Durant el mes de juliol un total de 53 participants (12 d'Alemanya, 12 de Polònia, 12 de Txèquia i 17 de Catalunya) de 14 a 17 anys d'edat aproximadament, així com diversos professors, passaran uns dies a Barcelona, per conèixer els nostres costums, la nostra cultura i realitzar formació conjunta de circ.
A través de la participació dels i les joves en el disseny complert del projecte es promouen i milloren competències bàsiques (confiança en sí mateixos/es, capacitat d’autodirecció, iniciativa, presa de decisions...).
La mostra final de l0intercanvi serà dissabte 27 juliol a 18.30h, a la Plaça Soller, davant de Porta de Nou Barris

Les entitats participants a l’intercanvi juvenil Circus Culture 4 Europe són:
Centrum Zajec Pozas-kolnych Nº1, de Lodz, Polònia; Luzanky stredisko volneho casu, de Brno, República Txeca; Stuttgarter Jugendhaus Gesellschaft, de Stuttgart, Alemanya; i Bidó de Nou Barris, de Barcelona, Catalunya).

Intercanvi infantil Art i cultura en moviment

L’ Intercanvi infantil Art i cultura en moviment a través del circ es celebrarà del 27 de juliol al 4 d’agost a l’Ateneu Popular 9 Barris.Es tracta d’una relació bilateral entre el projecte de dinamització infantil i juvenil Circus Circuli de la Stuttgarter Jugendhaus gGmbH, a Stuttgart, Alemanya i l’Escola Infantil i Juvenil de Circ de l'Ateneu Popular 9 Barris, a Barcelona, Catalunya.
Aquest relació es va iniciar l'any 2008 i té com a objectiu l'augment del coneixement entre les dues cultures així com fomentar llaços d’amistat entre els participants, les seves famílies i la seva comunitat més propera.
Enguany toca a l’Ateneu Popular 9 Barris acollir a les famílies de Circus Circuli a Barcelona, en aquest intercanvi que comptarà amb la participació de 15 participants d'Stuttgart i 15 participants de Barcelona, de 10 a 12 anys d'edat aproximadament.
 

La mostra final d’intercanvi serà dissabte 3 d’agost a 18.30h a la Pl. Angel Pestaña (Nou Barris).

Enllaços relacionats