Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Més dansa, més circ i més Montjuïc per al pròxim Grec

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 31/07/2013

Més dansa, més circ i més Montjuïc per al pròxim Grec

El circ ha aconseguit una ocupació del 86%, mentre que la dansa ha arribat al 70%

El Grec conclou i arriba l'hora de fer balanç. Un balanç que, per als responsables del festival, és positiu en tots els sentits, començant pel numèric: malgrat que la temporada 2012-13 ha estat en general nefasta per al teatre i la música degut a la gran pujada de l'IVA, que ha portat caigudes de públic de fins al 40%, el Grec s'ha salvat de la crema. Tot i que l'any passat va perdre bastants espectadors, aquest juliol ha aconseguit que mil persones més comprin entrada per algun dels 66 espectacles programats per Ramon Simó, director del festival. A falta de comptabilitzar les vendes dels últims dies, s'han comprat 55.766 entrades, que es converteixen en 66.466 amb les invitacions i les entrades a periodistes i programadors arribats de tot el món buscant noves produccions. Això sí, l'ocupació total ha estat del 52%, una mica més baixa que l'any anterior, fet que Simó atribueix a l'oferta més gran de places per les obres infantils del MiniGrec. A més, fora dels espectacles de pagament, 20.000 persones van anar a la festa d'obertura del festival i 4.397 a altres propostes gratuïtes.

Examinats aquests números, Simó conclou que l'any vinent el Grec ha de concentrar-se encara més a la muntanya de Montjuïc, oferir més dansa i circ i aprofitar encara més l'amfiteatre Grec. I és que l'ocupació dels quatre espectacles de circ ha estat excepcional, el 86% i 5.574 espectadors, mentre que les vuit obres de dansa han aconseguit un gran 70% i 10.652 espectadors. En canvi, com les propostes teatrals eren nombroses, 27, han aconseguit la majoria del públic -35.878 espectadors- però només han omplert el 54% de les butaques. De fet, han estat les propostes als grans teatres del centre de la ciutat les que no han funcionat del tot bé -Tots fem comèdia, al Poliorama, és l'espectacle més vist del festival amb 7.405 espectadors però amb un 36% d'ocupació, i El veneno del teatro al Romea va omplir només el 21% de l'aforament-, Simó vol concentrar encara més els espectacles a Montjuïc, que va ser el seu propòsit inicial en ser nomenat. "Aquest any hem començat a sentir que a Montjuïc hi havia un festival, que la gent venia abans, parlava i es quedava després, un ambient que per a mi és molt important", va assenyalar. Un Montjuïc on l'amfiteatre Grec, espai sempre complicat, tindrà un paper rellevant després d'aconseguir el 65% d'ocupació. I és que tres espectacles han sumat allà grans xifres: el circ d'Opus (4.047 espectadors), el teatre de Fuegos (3.945) i la dansa de Puz/zle (3.883). Quant a la música, amb 14.362 espectadors i un 63% d'ocupació -Buika ha estat la més escoltada-, Simó continuarà apostant per concerts especials més que per gires d'estrelles.

I, més enllà dels números, el director va recordar que si el teatre és l'art de la memòria, "una memòria sense la qual és impossible construir res", aquest any, va remarcar, hi ha hagut "espectacles que seran recordats i obriran perspectives". Obres "inoblidables" a les quals va posar noms: Tragèdies romanes, Hate radio, Plexus i Opus. I tot això sense oblidar, va afegir, que el festival és ara un agent decisiu per sostenir i internacionalitzar les arts escèniques catalanes: hi ha hagut propostes de presentació o gira internacional per a 18 companyies i ja hi ha 13 propostes de coproducció internacional per al Grec del 2014.c

Justo Barranco "La Vanguardia" Edició impresa

"Opus" de Circa ha estat l'espectacle més vist amb 4.047 espectadors