Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Els IV premis de circ Zirkòlika es lliuraran en una gran Nit de Circ el dia 17 de desembre a Barcelona

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 07/11/2013

Els IV premis de circ Zirkòlika es lliuraran en una gran Nit de Circ el dia 17 de desembre a Barcelona

Els guardons, que van néixer l’any 2010 per reconèixer la feina dels millors artistes i companyies de circ de Catalunya, es concediran en el marc d’una ‘Nit de Circ’ que inclourà un espectacle amb els artistes premiats fa un any i també un sopar

El pròxim dimarts dia 17 de desembre es lliuraran els premis de circ Zirkòlika, una iniciativa que té com a objectiu el reconeixement de la feina dels millors artistes de circ a Catalunya i que aquest any arriba a la quarta edició.

Està previst que es premiïn els millors espectacles de circ del 2013 així com les companyies més en forma. L’anunci de la data de la Nit de Circ l’ha fet avui el director de Zirkòlika, Vicent Llorca, en el marc de Fira Mediterrània que se celebra a Manresa.
La gala de lliurament, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per primer cop de la Diputació de Barcelona, se celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal•lada al Port Vell de Barcelona, i inclourà un espectacle de circ que comptarà amb l'actuació d'una selecció dels millors artistes catalans que van ser premiats en la passada edició dels Premis.
El reconegut pallasso Marcel Gros serà l’encarregat de presentar una gala que estarà dirigida per Jordi Purtí, amb una llarga trajectòria i guanyador l’any passat del premi al millor director per l’espectacle "De paso", de la companyia la Industrial Teatrera.


Jurat dels premis i categories
Un jurat format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya serà l’encarregat de consensuar els premiats en les diferents categories.

Les categories dels premis

El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitza a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant.

El premi al millor espectacle de circ de sala s’atorga al millor espectacle que es realitza en un espai tancat amb un aforament limitat.

El premi al millor espectacle de circ de carpa s’atorga al millor espectacle que es realitza en un una carpa.

El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

El premi a la millor posada en escena d'un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il•luminació d’un espectacle de circ.

El premi a la millor música original d'un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ.

El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ.

El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals.

Novetats

Els espectadors que assisteixin a la gala podran votar també el premi especial del públic de la gala. Com a novetat, tothom que ho desitgi podrà convertir-se en patrocinador del premi de la gala a través de la campanya de micromecenatge que s’ha posat en marxa a través de Verkami. (http://www.verkami.com/projects/7169)

Entre les novetats també destaca la incorporació als premis del Centre Cultural de Terrassa, que s’afegeix a la resta de patrocinadors: Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ, Fira de Circ Trapezi, FiraTàrrega, Fira Mediterrània de Manresa, Festival de Mirabilia (Itàlia), Santa Rita Comunicació i Comèdia Comunicació.

Entrades per la nit de circ

Les entrades, que costen a partir de 15 euros, es poden adquirir a través de ticketea a l’enllaç  http://www.ticketea.com/nitdecirc2013

La Nit de Circ
La Nit de Circ és un espectacle, un punt de trobada de tot el sector del circ de Catalunya, un lliurament de Premis i una festa de celebració entre tots els assistents. Després de l’espectacle se serveix un aperitiu-sopar que està inclòs en el preu de l’entrada.


Els premis estan organitzats per l’entitat Zirkòlika, un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal d’informació per internet (www.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges. Paral•lelament Zirkòlika treballa en la formació d’especialistes en circ organitzant jornades d’especialització teòriques i incideix en la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!). També contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis de Circ de Catalunya.