Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Mig milió d’euros per al circ català a través del projecte de cooperació europeu Cir-que-o!, Pirineus de Circ

Notícies del circ

<< Altres notícies 8/06/2009

Mig milió d’euros per al circ català a través del projecte de cooperació europeu Cir-que-o!, Pirineus de Circ

L’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i l’Escola de circ Rogelio Rivel han presentat aquest matí a La Central del Circ, fàbrica de creació de Barcelona, el projecte Cir-que-o! Pirineus de Circ, finançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del programa de cooperació Interreg IVC.

El projecte, que té un pressupost de 1.600.000 euros pels anys 2009-2011, dels quals 500.000 euros revertiran de forma directa a Catalunya, promou la realització d’activitats en els territoris transfronterers de Catalunya, Aragó i Midi-Pyrénnées. Circ-que-o! agrupa 8 socis d’aquests territoris.

Cir-que-o! esdevindrà “una plataforma de recursos i activitats al servei del professional al llarg de tota la seva trajectòria”, segons la coordinadora de La Central del Circ, Marta Borreguero. El portaveu i membre de junta de l’APCC, Jordi Jané, afegeix que “Cir-que-o! farà créixer el nivell artístic dels nostres professionals”. La gerent de l’Escola de circ Rogelio Rivel, Mercè Vilalta, apunta que “permetrà que els alumnes de la Rogelio Rivel entrin en estrats de formació més elevats”.

Els programes més destacats són:

- Festival Circ en Transhumància, caravana de circ que recorrerà les ciutats principals del territori Circ-que-o! i que arribarà a Barcelona el mes de novembre.

- Camins de creació, convocatòria de diverses residències anuals per a la creació de nous espectacles, una de les quals generarà l’espectacle que s’estrenarà al Circ de Nadal de La Vela de Vilanova i la Geltrú.

- Camins emergents, trobada d’artistes amb programadors que aquest any té lloc a Mequinensa, Fraga i altres poblacions de l’Aragó els dies 19, 20 i 21 de juny. Hi participen 5 companyies catalanes i 7 programadors catalans, d’un total de 13 companyies i 20 programadors.

- Plataforma de suport al professional de circ, ubicada a La Central del Circ, a partir del mes de setembre de 2009

- Intercanvis entre l’Escola de circ Le Lido de Toulouse i l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona: Pistes obertes, Cursos temàtics per a alumnes i professionals, amb intercanvi d’alumnes i professors, Borsa de descobriment, per fomentar la mobilitat entre els alumnes de les escoles de circ i Universitats d’estiu, amb la col•laboració de la Universitat Le Mirail de Toulousse

Podeu trobar tota la informació d’aquest projecte al dossier de premsa que us podeu descarregar aquí.