Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Jordi Aspa puja sol a l’escenari en el nou muntatge d’Escarlata Circus

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 21/02/2014

Jordi Aspa puja sol a l’escenari en el nou muntatge d’Escarlata Circus

La companyia de Sant Esteve de Palautordera estrena ‘Cabaret petrificat’

A diferència dels darrers espectacles d’Escarlata Circus, a Cabaret petrificat Jordi Aspa pujarà tot sol a l’escenari per fer una mena de repàs a la trajectòria i al camí que ha anat traçant en el món del circ al llarg dels darrers anys. El nou muntatge, que dirigeix Jorge Picó, s’estrena aquest dissabte al Teatre Alegria de Terrassa.
“Cabaret petrificat és com el punt de vista que en Jordi té del circ, o d’una part del circ que ell ha viscut”, comenta l’altra integrant de la companyia de Sant Esteve
de Palautordera, Bet Miralta.
L’origen d’aquest espectacle es troba en unes pedres en forma de cor. Durant un
temps, Jordi Aspa es va dedicar a recollir pedres en forma de cor. A partir d’aquí, un dia va decidir que de tot això en volia fer un espectacle. Finalment el va proposar a Jorge Picó, que va estar encantat amb la idea de dirigir-lo. “Van estar tancats un any compartint aquest viatge a través de les pedres en forma de cor, i fins a arribar a aquest punt”.
En l’espectacle, Aspa continua utilitzant elements i tècniques del circ que ha fet servir regularment, com equilibris amb objectes, llançament de ganivets, manipulació de fuets, jocs amb ombres i manipulació d’altres objectes com pedres,
cores, paper i fang, a més del joc teatral. Tot plegat fa que esdevingui un espectacle molt plàstic, “ple de contrastos i de contraris, de calor i de fred, de buidor i de plenitud, de duresa i de flonjor, de riures i de plors, de vida i de mort, de positiu i de negatiu”.
Després de Terrassa, l’espectacle també es podrà veure al Teatre L’Escorxador
de Lleida i a la Sala Miguel Hernández de Sabadell, mentre que del 10 al 13 d’abril
el portaran al Mercat de les Flors de Barcelona. Al juny marxaran a França. “També
ens agradaria actuar a prop de casa”, comenta Miralta.

Enllaços relacionats