Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Cia. Passabarret marxarà a Jordània amb Pallassos Sense Fronteres i organitza una gala solidària el 21 de juny

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 12/06/2014

Cia. Passabarret marxarà a Jordània amb Pallassos Sense Fronteres i organitza una gala solidària el 21 de juny

Diumenge l'espectacle Rodolfo i Rita tanca la programació estable de circ anomenada “El Circ de Valls”

La companyia vallenca Passabarret ja prepara la seva expedició solidària sota el paraigües de Pallassos Sense Fronteres. Es tracta de la primera experiència d'aquest tipus que realitzarà la companyia circense del Camp de Tarragona, tot i que esperen que no sigui la última. El destí és Jordània, on treballaran portant el seu espectacle i el seu humor als camps de refugiats que hi ha al país, especialment civils provinents de Siria. Per ara, no hi ha una data fixa de sortida, malgrat que desde la organanització avancen que serà entre la segona quinzena de novembre i la primera de desembre.

Aixó sí, per dur l'expedició a terme, Cia. Passabarret ha d'aportar bona part del finançament del projecte, motiu pel qual el presentaran amb una gala solidària dins del programa de la Festa Major de Sant Joan a Valls. Serà el 21 de juny a les dotze del migdia, i actuaran els membres de Passabarret amb una sèrie d'artistes sorpresa. Pallassos, artistes de circ i companys d'aventures. Els vallencs han decidir no posar preu a l'entrada, i sol•licitar una donació voluntària a la sortida de la funció. “No ens agrada posar preu a una ajuda, a una donació”, explica Dèlia Batet, membre fundadora de Cia. Passabarret. “Creiem que és més adequat que cada persona faci la donació que vulgui, si és que la pot donar. Si no, en tenim prou amb la seva presència i el seu suport”, afegeix. Tanmateix, Passabarret utilitzarà tots els espectacles de la seva gira d'estiu per recaptar donacions. Utilitzaran una bústia de donacions que s'obrirà cada cop que acabin un espectacle, durant tot l'estiu i la tardor.

Cia. Passabarret és una companyia de circ que l'any que ve cumplirà vint anys de trajectòria dins del circuit professional. Va ser fundada a Valls el 1995 i des de llavors ha recorregut amb els seus espectacles pràcticament la totalitat del territori nacional, tan a Catalunya com a Espanya. També han actuat a festivals internacionals, a Cuba, Holanda o França. El seu espectacle bandera és 'Tandarica Circus' amb el que ja han realitzat prop de quatre-centes funcions amb els seus múltiples formats, bé sigui acompanyats per una banda musical en directe, la versió que van realitzar al costat del prestigiós pallasso nord-americà Jango Edwards, o la seva darrera versió on es converteixen en un circ ambulant.

Última funció al Circ de Valls

D'altra banda, aquest diumenge Cia. Passabarret posa punt i final a la programació estable de circ anomenada “El Circ de Valls” i que es va inaugurar el passat 3 de maig amb l'espectacle de Leo Bassi. Diumenge repetiran l'espectacle infantil 'Rodolfo i Rita' a la seva vela de circ, ubicada als jardins del conegut restaurant i hotel Casa Fèlix de Valls. “Hem fet vuit espectacles durant aquest mes i mig, amb una assistència total que supera les mil tres-centes persones de públic”, explica David Sancho. “Estem molt contents d'aquest format, que amplia la oferta cultural de Valls i crea nous públics de circ, una art escènica que encara cal cuidar molt”, apunta. Aquesta darrera funció serà a les 18h, amb un preu unitari de cinc euros.