Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La XIX Fira de Circ al Carrer oferirà 70 espectacles a la Bisbal, la majoria de franc

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 19/06/2014

La XIX Fira de Circ al Carrer oferirà 70 espectacles a la Bisbal, la majoria de franc

El festival arrencarà el 18 de juliol amb un cabaret de sis companyies encapçalat per Guillem Albà

Els organitzadors de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal van presentar ahir els 70 espectacles que es representaran entre el 18 i el 20 de juliol a la capital baixempordanesa. La gran majoria -va destacar la portaveu del festival, Eva Gasull- seran gratuïts, començant pel xou inaugural de cabaret -amb l'actuació de sis companyies sota un mateix envelat i el polifacètic Guillem Albà de mestre de cerimònies-, que donarà el tret de sortida a la fira el divendres 18 a la nit a la plaça del Castell.

Els únics tres espectacles de pagament, amb preus populars, seran Rien à dire, una mostra del gènere clown de Leandre; Potted, circ contemporani dels valencians de La Trócola, i Le rêve d'Erica, un espectacle de circ oníric dels francesos Bivouac que s'inspira en la fantasia d'Alícia al país de les meravelles.

El programa combinarà disciplines tan diverses com els malabarismes, les acrobàcies, el clown, la dansa aèria o el teatre, presentades per una quarantena de companyies. Majoritàriament són catalanes -la representació del país és la més alta de totes les edicions celebrades fins ara-, tot i que un 35% de les propostes arribaran de l'estranger i el 15% de diferents punts de l'Estat espanyol. Entre els noms destaquen Joan Català, Duo Laos, Marcel et ses Drôles de Femmes o Animal Religion, amb algunes de les propostes que recentment han rebut guardons Zirkolika o als TAC de Valladolid.

El pressupost, d'uns 105.000 euros, es manté. Gasull va agrair el suport econòmic de la Diputació i el municipi, que ha permès cobrir la davallada de l'aportació de la Generalitat. Les dues darreres edicions van arrossegar fins a la Bisbal uns 30.000 espectadors, una xifra que pràcticament triplica el nombre d'habitants del municipi, motiu pel qual l'alcaldessa, Núria Anglada, creu que els esforços s'han d'encaminar més "a créixer en qualitat" i no tant en quantitat.

Suports i voluntaris

En l'esdeveniment hi participaran, a banda, artistes amateurs de l'Escola de Circ de la Bisbal i s'exhibiran propostes d'altres escoles de Calonge i Tolosa. La companyia tarragonina Teatre Ganyotes, integrada per persones amb discapacitats psíquiques, hi presentarà també l'espectacle 3/4 de circ.

Entre les novetats, Gasull va esmentar la col·laboració dels Flequers Artesans i la companyia figuerenca La Bèstia Peluda, que elaboraran titelles amb pa. I tindrà continuïtat el Firabar, amb espectacles de petit format en una desena de bars i establiments de restauració del municipi.
 

Espectacle inaugural de la Fira amb diversos números de circ

Espectacle inaugural de la Fira amb diversos números de circ