Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > ‘Disbarat! / ¡Disparate!, primera experiència musicrobàtica al Grec

Notícies del circ

<< Altres notícies La Central del Circ - 08/07/2014

‘Disbarat! / ¡Disparate!, primera experiència musicrobàtica al Grec

Del 9 al 12 de juliol es podrà veure l’estrena de Disbarat!, una coproducció de La Central del Circ

Cacofonic Pictures Orkestar són els encarregats de mostrar al Grec aquest nou gènere que anomenen Musicrobàcia, una barreja de música i circ plena d'energia i no menys disbarats escènics. És una de les coproduccions del Festival amb partennaires internacionals, que en aquest cas són La Cascade pôle national des arts du cirque i CIRca (Auch) i La Loggia, amb La Central del Circ i Ca l'Estruch, de Sabadell. Els veurem del 9 al 12 de juliol al Mercat de les Flors.

Karl Stets és el responsable de la concepció de l'espectacle, la direcció i la dramatúrgia. Aquest mati ha explicat a la roda de premsa de presentació que "tenia moltes ganes de fer un espectacle amb molta música. Vaig buscar artistes de diferents procedències que tinguessin talent musical i que, a la vegada, fossin excèntrics, imaginatius, creatius i amb dots actorals. Quan els vaig trobar, ens vam tancar tots a crear tres mesos seguits." Són Sasha Agranov, Xabi Eliçagaray, Jade Morin, José Luis Redondo i Ruth Steinthal. Karl Stets també intervé com actor/músic/clown.

El resultat és gairebé una experiència per als sentits. Els actors fan piruetes amb els instruments, que es converteixen en autèntics protagonistes i artistes de circ, fent tantes piruetes com els humans: "N'hi ha moltíssims, d'instruments. De tota mena. Fins i tot tenim una corda i una bicicleta, amb el que ens movem, que també sonen!"

És, doncs, un muntatge de circ, encara que de vegades ells mateixos el titllin de "inclassificable", on la música és el fil conductor i els músics, són clowns. Stets ens garanteix que hi trobarem "moltes sorpreses, molta energia i molt de caos."

Una imatge de Disbarat!/Disparate! Foto: Lucía Herrero

Una imatge de Disbarat!/Disparate! Foto: Lucía Herrero