Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El sector del circ reivindica més suport i estabilitat

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 08/07/2014

El sector del circ reivindica més suport i estabilitat

Les companyies reivindicaran l’acompliment dels Plans Integrals de Circ abans de les seves actuacions

El circ català és exemple de qualitat i un motor artístic, econòmic i social amb 90 companyies, 600 professionals, unes 3000 actuacions a l’any i una facturació de 5 milions d’euros l’any. Tot i així, encara està lluny de tenir al mateix nivell de reconeixement que les altres arts escèniques i per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració de l’APCC, ha impulsat dos Plans Integrals del Circ (2008-2011 i 2012-2015). Però un any i mig després de la signatura del II Pla Integral de Circ, l’APCC denuncia el baix grau d’acompliment dels objectius i la davallada constant de l’aportació del govern, molt més baixa que la davallada pressupostària de la Generalitat. La reducció és tan gran que posa en perill la subsistència del sector.

Les dades es poden llegir en aquest quadre resum

Per aquest motiu, l’APCC ha elaborat un manifest per denunciar que els compromisos dels Plans Integral no s'han acomplert, i per demanar contundentment una programació estable en les grans ciutats, un circuit coherent per al territori i un suport més estable a les companyies, la creació, la formació i la comunicació del circ.

Podeu llegir aquí el manifest

L’APCC convida a totes les companyies de circ de Catalunya a afegir-se a aquesta denúncia tot fent públic el manifest enregistrat abans de les seves actuacions. L’APCC demana així als espectadors que donin suport a la reivindicació del sector, tot recordant que la política cultural no pot ser de qualitat si no tracta amb dignitat als seus actors.

Podeu descarregar-vos aquí el manifest en format àudio