Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El nou Festival Internacional de pallasses, tema de portada de la revista Zirkòlika

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 10/07/2014

El nou Festival Internacional de pallasses, tema de portada de la revista Zirkòlika

La resvista trimestral també tracta la fira de circ Trapezi i el cicle El circ d'ara mateix, entre altres temes

La recuperació del Festival de Pallasses al Circ Cric (Montseny) és el tema de portada del número 42 de la revista Zirkòlika, que publica un extens article de les actuacions que es van poder veure al festival, impulsat per la sala El Almazen i Circ Cric i celebrat durant tres dies el passat mes de maig.


La fira de circ Trapezi, que ha recuperat el pols després de dos anys de crisi, i el festival TAC de Valladolid, amb una important oferta de circ, són altres dels temes tractats en aquest nou número. La revista destaca l'èxit aconseguit en aquestes dues fires per Manolo Alcántara amb Rudo, Quim Girón amb Indomador i Joan Català amb Pelat.
Entre els continguts també destaquen les quatre pàgines destinades al cicle El Circ d'Ara Mateix que es va celebrar al Mercat de les Flors (Barcelona) els mesos de març i abril i que va comptar amb l’actuació per primera vegada a Catalunya de John Le Guillerm i l'estrena a Barcelona de Maiurta, de Los Galindos.
La revista, de 52 pàgines, també publica un reportatge sobre l’artista de Jerez Pedro Elis, que intentarà aquesta tardor a la Xina un rècord mundial amb sis pilotes de bàsquet, i el cicle que el Circo Price va dedicar a França i que va comptar amb les actuacions d’Akoreakro, Cridacompany i La Meute.


La revista es fa ressò del reconeixement oficial que els últims mesos han rebut la pallassa Pepa Plana (Premi Nacional de Cultura), l’equilibrista Eduardo Cardenal (Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts) i el pallasso Joan Montanyès 'Monti', que va rebre la Creu de Sant Jordi a títol pòstum.


Altres temes tractats són el debat sobre els circs amb animals que es va celebrar al Parlament de Catalunya el 7 de maig, el projecte que la companyia Passabarret impulsa a Valls (Tarragona) i les pel•lícules de Cirque du Soleil.