Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Rhum homenatja Joan Montanyès, ‘Monti’, recuperant l’espectacle que va deixar inacabat

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 21/07/2014

Rhum homenatja Joan Montanyès, ‘Monti’, recuperant l’espectacle que va deixar inacabat

L'espectacle, que es podrà veure del 24 al 26 de juliol al Teatre Grec, una reflexió sobre l’ofici de fer riure que parteix de la figura d’un pallasso del principi del segle XX.

Enrico Jacinto Sprocani (1904-1953), més conegut amb el nom de Rhum, va ser un dels grans pallassos de la primera meitat del segle XX. Amic del cineasta Jacques Tati, amb qui va rodar un film el 1935, era conegut per la seva habilitat extraordinària per a la improvisació. Però, com la de tants pallassos, la seva vida era desgraciada i la seva personalitat, turmentada. La figura d’aquest artista és el punt de partida de l’espectacle en què treballava Joan Montanyès, “Monti”, pallasso i creador de Monti i Cia., quan va morir el maig de 2013. La seva desaparició va privar els espectadors d’aquest muntatge que finalment s’estrena al Grec gràcies a la complicitat del director i dramaturg Martí Torras, amb qui Monti estava treballant en aquells moments, i de l’actor Jordi Martínez. Tots dos han fet realitat Rhum, un homenatge a l’ofici de pallasso on hi ha tendresa, humanitat, poesia i gamberrisme a parts iguals. L’espectacle, que posteriorment farà temporada al Teatre Lliure, disposa de la participació de Jordi Martínez, Joan Arqué, Pep Pascual, Roger Julià, Guillem Albà i la col·laboració especial d’Oriol Boixader, “Oriolo”.

En paraules del mateix Monti, “Rhum vol ser un homenatge a un dels oficis més generosos i entranyables dins de les arts escèniques: fer riure al públic. Un ofici que, entre d’altres virtuts, té la de voler aportar optimisme, esperança i felicitat a les persones. Rhum vol ser un espectacle tendre, humà i cínic, per gaudir i per riure. Sense moralina, però deixant una petita porta oberta a la reflexió personal de l’espectador sobre aquest apassionant i meravellós ofici del pallasso, al qual em dedico des dels 18 anys”.

Informació pràctica

Del 24 al 26 de juliol

Teatre Lliure – Espai Lliure

Horari: 21h

Durada: 75’

Espectacle en català

Preu: 18€

Una producció del Grec 2014 Festival de Barcelona i Velvet Events. Amb la col·laboració de la Nau Ivanow, el Teatre Auditori de Sant Cugat, el Teatre Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Montmeló i el Teatre Lliure.

Monti Foto: David Ruano

Monti Foto: David Ruano