Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El 16 Festival Internacional de Pallassos-Memorial Charlie Rivel se celebrarà a l'octubre a Cornellà de Llobregat

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 07/08/2014

El 16 Festival Internacional de Pallassos-Memorial Charlie Rivel se celebrarà a l'octubre a Cornellà de Llobregat

El Festival ret homenatge al pallasso desaparegut recentment Joan Montanyès 'Monti' a qui concedirà a títol pòstum el Premi Nas d'Or

Enguany el Festival Internacional de Pallassos - Memorial Charlie Rivel ret homenatge al pallasso desaparegut recentment Joan Montanyès 'Monti' a qui concedirà a títol pòstum el Premi Nas d'Or (guardó que distingeix aquelles personalitats que en el seu treball s'han erigit com a divulgadors reconeguts del món del pallasso) i es presentarà l'espectacle 'Rhum', en el qual estava treballant quan va morir el 2013; una reflexió sobre l'ofici de fer riure que parteix de la figura d'un pallasso de principi del segle XX. 'Rhum' és un homenatge al món del circ i la figura del pallasso feta des de la tendresa, poètica, sensibilitat, musicalitat, gamberrisme i bogeria que Monti posava als seus espectacles.

Aquest festival s'ha convertit a més en una oportunitat per reunir en un mateix festival artistes que mostrin l'ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso: els que coneixen del circ tradicional, les actuacions d'animació de carrer i els muntatges més innovadors i experimentals. En aquesta propera edició s'oferirà una mirada àmplia, diversa, oberta i de qualitat del món dels pallassos i els espectacles d'humor gestual i visual. La insta• lació de la carpa marcarà el punt d'inici, transformant el paisatge urbà i convidant a gaudir d'una programació dirigida per Jordi Colominas.

Els eixos que vertebren la programació d'aquesta propera edició del festival seran cinc:

- La Gala, que tindrà lloc durant tres dies a la Carpa del festival i serà l'espectacle central de la Carpa on infants, famílies i grans podran gaudir d'un espectacle carregat d'humor, màgia, tendresa i el treball de pallassos de prestigi.

- La programació escolar que des de fa dues edicions pren un important paper i protagonisme ja que els espectacles que se'ls proposen estan pensades per a cadascuna de les franges d'edat dels nens (d'1 a 3 anys, de 3 a 5 anys, de 6 a 11 anys i de 12 a 15 anys.

- El Parc dels Pallassos, és un dels eixos centrals de la programació per gaudir en família, de manera gratuïta i en un marc ideal com és el parc de Can Mercader de Cornellà, on es podran veure propostes de carrer per a tots els públics amb l'humor com a denominador comú.

- Els espectacles de la Sala Ramon Romagosa, una programació diversa, oberta, de qualitat, que suposa una mirada àmplia al món dels pallassos i amb espectacles d'humor gestual i visual i que posa l'accent en espectacles contemporanis i noves estrenes.

- El Premi Nas d'Or que aquest any es concedirà a títol pòstum al pallasso desaparegut recentment Joan Montanyès Martínez 'Monti', un guardó que es concedeix per distingir aquelles personalitats que en el seu treball s'han erigit com divulgadores reconegudes del món del pallasso . En aquests anys han rebut el guardó, entre d'altres, Mary Santpere, Arturo Castella, Leo Bassi, Emilio Aragón 'Miliki' i Tortell Poltrona.

El Festival Internacional de Pallassos 'Memorial Charlie Rivel' va néixer fa 30 anys, se celebra cada dos anys des de 1984 i és el màxim exponent a Catalunya i Espanya de la creació artística en aquest sector. El seu primer director va ser el reconegut pallasso Tortell Poltrona.

El Festival està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà i compta amb el suport del Ministeri d'Educació i Cultura, de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.