La Trobada de Circ Social del 29 de novembre escalfa motors amb una reunió preparatòria

El Circ Social és un procés d’ensenyament–aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva relació amb la comunitat. En una proposta pedagògica d’aquest tipus s’aconsegueix estimular la creativitat i promoure les aptituds socials dels participants. Aquests poden millorar i desenvolupar les seves facultats relatives a la cooperació, la solidaritat, l’esforç, la superació, la comunicació, l’autoestima i la participació a partir de l’aprenentatge de tècniques com el trapezi, l’acrobàcia, les malabars, els equilibris i la seva mostra posterior.

Aquesta és una proposta educativa que es porta treballant des de fa més de 30 anys al territori català. A nivell internacional Cirque Du Monde i la Xarxa Europea Caravan també ho estan desenvolupant. En aquest mapamundi de projectes de circ social es pot veure la quantitat que hi ha.

En aquest últims anys els projectes de circ social van creixent al territori català. Això va provocar que al II Pla Integral de Circ es recollissin una sèrie d’accions per impulsar-ho, unes accions que encara no s ‘han portat a terme

Davant de la necessitat de re-conèixer-nos, trobar-nos i posar en moviment els objectius del II Pla Integral de Circ la Comissió de Formació de l’APCC organitza la Trobada de Circ Social de Catalunya.

A aquesta trobada es convida a formadors de circ, educadors, professorat d’escoles, administracions i a tota persona interessada. La trobada es realitzarà el 29 de novembre a l’Ateneu Popular 9Barris (Barcelona) i tindrà la durada d’una jornada.

La propera reunió per tancar el programa de la jornada serà el proper divendres 17 d'octubre a les 12h a l'Ateneu Popular 9 Barris

La trobada es prepararà el 17 d'octubre a les 12h a l'Ateneu Popular 9 Barris

Compartiu aquesta notícia