Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Ball d'alta volada

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 01/10/2014

Ball d'alta volada

La primera escola de dansa aèria comença les classes al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou Un centenar d'alumnes d'entre 6 i 52 anys assisteixen setmanalment al centre

La Lola es despenja amb gran mestria d'un gronxador situat a uns metres de terra, mentre la Tali intenta escalar per una tela que penja del sostre, a 12 metres de terra. Aquestes dues nenes comparteixen la seva afició per les altures i formen part d'OnAir Kids, unes classes de dansa aèria per a infants organitzades per OnAir Barcelona (Pere IV, 99), la primera escola d'aquesta disciplina artística creada al nostre país.

Aquests petits acròbates se sumen als adults que també formen part d'aquesta escola, fundada fa poc més de set mesos pel ballarí Jorge Alcover, i que ja compta amb un centenar d'alumnes. «Mentre estudiava la carrera de Dansa, vaig començar a formar-me en acrobàcia aèria i vaig compaginar les dues disciplines, encara que vaig acabar centrant-me en la segona, que em va portar a exercir com a professor i a crear OnAir», explica Alcover.

Sis modalitats

Per al creador d'aquest innovador projecte, amb el qual els ballarins fan piruetes en l'aire i es desplacen per les parets, trobar un local adequat no va ser fàcil. «El Poblenou és un barri cosmopolita i emergent a nivell artístic i l'únic lloc a Barcelona on hi ha naus industrials amb sostres molt alts», matisa el fundador.

Aquest és el cas de la fàbrica remodelada on ell i altres professors ensenyen sis modalitats de dansa (vertical, amb arnès, teles, cèrcol, trapezi i corda). A les classes hi assisteixen perfils d'aficionats molt variats, des d'una cuinera fins a un enginyer, i d'edats que van des dels 6 fins als 52 anys. «Les sessions acostumen a durar una hora i mitja i la gent ve un o dos cops per setmana, però també tenen l'opció de seguir practicant aquí, per compte propi, fora de l'horari», afirma Alcover.

Fer esport

El director assegura que per als seus alumnes la dansa aèria «és una manera diferent de fer esport que no requereix una preparació prèvia». «En les classes -afegeix- els alumnes estableixen uns vincles molt forts i l'ambient és molt familiar».

«Les classes són molt variades i m'ajuden a dormir millor, a tenir més control corporal i a trobar-me més àgil», afirma Berta Gelonch, una alumna d'aquesta acadèmia de dansa aèria.

Sara Bernabeu, professora de les modalitats de teles i trapezi per a infants, explica: «El més gratificant és veure com evolucionen, perquè són molt àgils. Aquestes activitats els aporten coordinació, agilitat i, a més de l'exercici físic, es diverteixen i fan amics».
 

Enllaços relacionats

Classe amb teles 8 Diversos alumnes s'exerciten en una de les sales de l'escola OnAir Barcelona. Foto: Raquel González

Classe amb teles 8 Diversos alumnes s'exerciten en una de les sales de l'escola OnAir Barcelona. Foto: Raquel González