Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Pallassos a Cornellà, per nassos

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 13/10/2014

Pallassos a Cornellà, per nassos

El 16è festival internacional, que comença dilluns, recorda Monti atorgant-li el Nas d'Or i aclama Tortell Poltrona en la gala

És una activitat que la canalla de Cornellà de Llobregat i també dels municipis veïns esperen. El mateix director artístic de les dues edicions del 2012 i el 2014, Jordi Colominas, veí de l'Hospitalet de Llobregat, recorda l'impacte quan, de canalla, s'apropava a la pista. La regidoria de Cultura, que sosté l'edició amb el 56% dels 300.000 euros de pressupost, dedica la majoria dels recursos a la contractació d'artistes. El festival és més intens que els d'edicions d'èpoques en què hi havia un pressupost més amable, i s'ha estalviat en despeses necessàries com ara les instal·lacions i la difusió. Monti, un pallasso vinculat històricament al Memorial Charlie Rivel (i que és l'únic específic del clown a Catalunya i a l'Estat espanyol), rebrà el Nas d'Or de manera pòstuma. És la manera de recordar un artista inquiet que va morir el 17 de maig del 2013. L'altre nom principal d'aquesta edició és Tortell Poltrona, que lidera la gala. Se'n faran cinc sessions. Dilluns arrencarà el festival amb les sessions escolars.

Jordi Colominas enumera quatre punts clau d'aquesta edició pel que fa a la programació escolar: Sergi Ots s'enfronta a nens d'1 a 3 anys a les escoles bressol municipals amb Benvingut, sr. ruc!; La Tal readapta Tubs en Les aventures de Madaleno i Melindro per a la canalla de 3 a 5 anys; Cabaret Elegance presenta un joc d'acrobàcia còmica de patacada sorollosa per als alumnes de primària, i Marcel Tomàs mostra un clown de gags per als estudiants de secundària. Jordi Colominas, exdirector de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega (2007-2010) també revolucionarà el parc, el diumenge 19, amb una desena de companyies que garanteixen animació i humor al parc de la Infanta.

Els caps de cartell per a adults són els muntatges d'escenari (tercer bloc del festival). Des del Rhum (la peça que Monti preparava quan va morir i que es va estrenar al Grec i ja té prevista estada al Lliure) fins a un cartell internacional: Peter Shub (còmic i tendre alhora); Leo Bassi, que fa un recull del més còmic sempre posant-hi part de la seva vida insubornable, i “el que pot ser la sorpresa”, segons el director. Duo Bonito estrena la versió castellana d'un muntatge que ja ha rodat molt per Europa. Són un duet format per la clown valenciana Raquel Esteve i el músic Nicolas Bernard.

El plat fort del festival és el que es concentra a la pista instal·lada especialment per a l'ocasió. Hi intervenen uns artistes de qualitat internacional com són Housch-ma-Housch (un dels pallassos més premiats al món) i els Licedei, que són compa-nyia des del 1968. Tortell Poltrona també figura en aquesta gala (va ser el primer director del festival) amb les seves entrades clàssiques (el número de les cadires, el de la puça...). Ell també dirigeix la gala, que té tres mossos de pista d'excepció: els clowns Pere Hosta, Minter Montell i Toti Toronell. Poltrona, que va rebre el Nas d'Or de la 15a edició, reivindica els artistes que es pinten la cara, “perquè així entren al món de la màscara” i es poden riure millor de l'ésser humà.

Enllaços relacionats

Monti, que va morir el maig del 2013 , en una imatge d'arxiu. Foto: Festival Pallassos

Monti, que va morir el maig del 2013 , en una imatge d'arxiu. Foto: Festival Pallassos