Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El Parlament de Catalunya obre el període d'esmenes sobre els circs amb animals

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 04/11/2014

El Parlament de Catalunya obre el període d'esmenes sobre els circs amb animals

El procés obert a Catalunya per prohibir els circs amb animals continua al Parlament. Després de les compareixences dels circs (8 d'octubre) i els animalistes (22 d'octubre) s'ha obert avui dimarts un període d'esmenes que es prolongarà fins al 25 de novembre. Durant aquest període, que podria ampliar-se unes dues setmanes més, els partits polítics tenen l'oportunitat de modificar el text de la llei que es votarà finalment en un ple del Parlament.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja ha explicat a través del diputat Oriol Amorós que no té cap intenció de presentar esmenes i que segueix defensant la prohibició de tots els animals en els circs. En el mateix sentit s'ha expressat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

L'opinió clau, però, està en el grup majoritari de la cambra, Convergència i Unió (CiU) , que després de signar a l'octubre de 2013 la proposició per prohibir els circs amb animals s'ha mostrat més flexible i disposada a introduir canvis. Les properes setmanes seran clau per conèixer la seva opinió.

Una altra posició important, encara que en aquest cas no determinant, serà l'opinió del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) , el tercer grup amb més diputats al Parlament. La seva postura també s'ha mogut encara que públicament no ha volgut manifestar-se encara. El PSC està a l'espera de conèixer els resultats d'un estudi que ha encarregat als seus serveis jurídics per conèixer les legislacions que sobre el circ amb animals hi ha a la resta de països europeus.

Partit Popular (PP) i Ciutadans (C 's) són les dues úniques formacions que han defensat el circ amb animals i previsiblement mantindran la seva oposició a qualsevol prohibició.

La decisió de prohibir els circs amb animals es prendrà en un ple del Parlament que es podria celebrar a finals del mes de desembre o, si no s'avancen les eleccions, al mes de gener o febrer.

Enllaços relacionats

Marcel Barrera. Imatge exterior del Parlament de Catalunya, situat al parc de la Ciutadella.

Marcel Barrera. Imatge exterior del Parlament de Catalunya, situat al parc de la Ciutadella.