Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La carpa de circ de La Vela torna a lluir a Sabadell

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 05/11/2014

La carpa de circ de La Vela torna a lluir a Sabadell

La carpa serà gestionada per L'Estruch, que té previst convocar abans de final d'any un concurs dirigit a totes les companyies de circ que vulguin fer una residència a les instal·lacions

La Vela, aquella carpa que primer va ser del circ de Joan Montanyès Monti i més tard va acabar en molt mal estat per l'abandó que l'Ajuntament de Vilanova (Barcelona) va fer del projecte de residència, torna miraculosament a cobrar vida. Eren molts els que deien que no podria tornar a muntar. Però la Generalitat ha aconseguit treure aquesta lona de les seves cendres.

Durant els últims 10 dies s'ha instal·lat la carpa, de 28 metres de diàmetre i 12,40 metres d'altura, a L'Estruch , a Sabadell, un centre cultural que ara acollirà i també gestionarà el renaixement d'aquest centre de creació i producció de circ titularitat de la Generalitat.

El cost de l'operació per muntar la carpa ha estat de 110.000 euros, finançats en la seva major part per la Generalitat (90.000 euros) i l'Ajuntament de Sabadell (20.000 euros), que gestionarà la carpa a través de l'Estruch durant els propers quatre anys.

El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas; i l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, han presentat aquest matí el projecte i han visitat la carpa. Després d'aquesta posada a punt, l'Ajuntament de Sabadell té previst convocar abans de final d'any un concurs dirigit a totes les companyies de circ que vulguin fer una residència a les instal·lacions de l'Estruch.


L'alcalde ha assenyalat que "el circ té al nostre país un espai de referència i, a més, té altres valors afegits com la possibilitat que el món educatiu tingui un accés fàcil a les produccions de circ".

"El circ és una disciplina multidisciplinar, amb arts visuals, dansa, teatre, noves tecnologies, i l'Estruch és un centre multidisciplinar, per tant, l'encaix era perfecte", segons el director general Jordi Sellas.

Amb el trasllat de la Vela, el Departament de Cultura de la Generalitat compleix amb el compromís adquirit en el Pla Integral del Circ 2012-2015, que preveu que el Govern ha de fomentar la viabilitat de la Vela com a centre de creació, residència i exhibició de circ i com a equipament del circ del país. En els últims mesos l'APCC havia denunciat l'incompliment d'aquest pla de circ.

Per al primer trimestre del 2015, la Generalitat té previst fer una nova inversió i equipar la carpa perquè sigui també un espai d'exhibició amb capacitat per a 500 persones. La possibilitat futura de fer espectacles i la carpa com a espai escènic són les principals diferències amb altres centres de creació de circ públics, com La Central del Circ (Barcelona).

Marcel Barrera. A la dreta Jordi Sellas, de la Generalitat, amb l'alcalde de Sabadell (centre).

Marcel Barrera. A la dreta Jordi Sellas, de la Generalitat, amb l'alcalde de Sabadell (centre).