3.500 espectadors a la primera gira amb carpa de circ de Cia. Passabarret

El passat cap de setmana, Cia. Passabarret va finalitzar la seva primera gira amb carpa de circ a Fraga. La companyia vallenca va encetar el passat mes d'octubre la seva primera gira, amb l'espectacle 'Tandarica Circus Experience', qua ha comptat amb la participació d'artistes convidats com el malabarista Dani Cercós o l'acròbata finlandesa Salima Peippo. 3.500 persones han assistit com a públic als sis municipis que han visitat en aquesta primera experiència, passant per les províncies de Tarragona, Lleida i Osca. Les reduïdes dimensions de la carpa i el fet que hagin passat per municipis amb poca població fa que la companyia vegi els 3.500 espectadors com tot un èxit, i valoren la iniciativa d'una manera “molt positiva, i que de ben segur tindrà continuïtat en un futur molt proper”.


Cia. Passabarret sempre ha estat una companyia de circ de carrer, i sortir a l'aventura amb la seva pròpia carpa de circ era tota una assignatura pendent. “Arribar a un municipi, plantar-hi la teva carpa i aconseguir que gent que no et coneix vingui a veure el teu espectacle i pagui l'entrada era un repte apassionant”, explica David Sancho, membre de Cia. Passabarret. “La veritat és que la carpa de circ és casa teva, i veure com s'omple de famílies il•lusionades per veure un espectacle que has creat amb tota la il•lusió del món fa que et bulli la sang”, afegeix. La gira de 'Tandarica Circus Experience' es va estrenar a Cambrils els dies 4 i 5 d'octubre, i des de llavors ha passat per Gandesa, Móra d'Ebre, Les Borges Blanques, Balaguer i Fraga. A Cambrils i Balaguer han aconseguit fer dues sessions amb totes les localitats esgotades.
Cal assenyalar que la companyia ha passat per alguns municipis on normalment no van els circs, com és el cas de Gandesa o Móra d'Ebre. “Les reaccions han estat molt sorprenents als municipis més petits”, explica la Dèlia Batet, artista de Passabarret, “i la gent s'hi ha abocat molt, La nostra carpa no és gens convencional, i el nostre espectacle tampoc, i això ha fet que la gent s'encuriosís i vingués a veure què passava allà dins. Estem molt contents d'apropar el circ a places on no és habitual veure'n un. És una manera més de descentralitzar-lo una mica”, explica.
Aquesta primera gira s'ha fet només per municipis propers a la seu de la companyia, que és a Valls (Alt Camp). S'han prioritzat les comarques properes per tal de trobar solucions ràpides a qualsevol incidència. “Per nosaltres ha estat un primer experiment, i hem volgut triar places properes i, a ser possible, capitals de comarca”, apunta Batet. Un cop acabada la gira, ja estan pensant a donar-li continuïtat al projecte i tornar a sortir ben aviat, tot i que encara no fixen terminis.
La companyia vallenca, formada el 1995, és una de les companyies pioneres a Catalunya alhora de canviar temporalment de registre i deixar els espectacles de carrer per fer una gira amb la seva carpa. 'Tandarica Circus' és l'alter ego de Cia. Passabarret, i tot i que és un espectacle que van crear ja fa deu anys, ha anat evolucionant i regenerant-se, de manera que cada temporada aporta elements nous. “Tandarica Circus ha tingut moltes vides”, explica David Sancho, “i ha tingut músics, xanquers, també un vehicle propi, l'hem treballat al costat de Jango Edwards... ha tingut versions musicals, de carrer, de sala, i hi han desfilat molt artistes pel Tandarica. La versió amb carpa neix d'una idea que ens va suggerir en Tortell Poltrona i que hem versionat mantenint sempre el nostre estil, que usa el pallasso com a fil conductor de tota la tècnica. La veritat és que sota el nom de Tandarica Circus la nostra companyia ha anat creixent i madurant, i ha arribat un punt en què no ens fa res que la gent ens conegui com a Tandarica o com a Passabarret. És el mateix, però l'espectacle sempre és diferent, i cada any és més explosiu que l'anterior”.


Pallassos Sense Fronteres
Un cop acabada la gira, Cia. Passabarret participarà el proper diumenge 16 de novembre a la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella, el festival més destacat del gènere de la Comunitat Valenciana. Tot seguit marxaran a Jordània del 20 de novembre al 4 de desembre, en la que és la primera expedició de Pallassos Sense Fronteres forjada a la província de Tarragona, amb cinc artistes que treballaran desinteressadament als camps de refugiats del país, amb moltes famílies i infants provinents de països en conflicte bèl•lic om és el cas d'Irak, Palestina o Síria.
 

NOTA DE PREMSA DE PASSABARRET

La companyia vallenca va posar punt final a quasi dos mesos d'itinerància a Fraga amb 'Tandarica Circus Experience'

Compartiu aquesta notícia