Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Els premis Zirkòlika de circ doblen la quantia i reben més de 30 candidatures

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 04/12/2014

Els premis Zirkòlika de circ doblen la quantia i reben més de 30 candidatures

Els guanyadors es coneixeran durant la Nit de Circ, que es farà el 16 de desembre a la carpa del Circ Raluy al Port Vell de Barcelona i inclourà un espectacle que tindrà els animals com a fil conductor

Més de trenta companyies de circ han presentat les seves candidatures als V Premis Zirkòlika, que aquest any han doblat la seva quantia total gràcies a la creació del nou Gran Premi BBVA, que consisteix en una gira per quatre ciutats valorada en 14.000 euros. Aquest nou guardó se suma als deu premis que ja existien i que té com a objectiu donar suport al circ, incentivar la creativitat de les companyies i reforçar la seva professionalitat, segons han informat aquest dimecres els organitzadors.

Els premis es donaran a conèixer i es lliuraran durant la Nit de Circ, una gala que tindrà lloc el 16 de desembre a la carpa del Circ Raluy, al Port Vell de Barcelona, i que comptarà amb les actuacions de més de vint artistes, entre ells el pallasso Leandre, la companyia La Tal, Animal Religion, Circo Afilado i Kiku Mistu.

L'espectacle de la gala tindrà el tema dels animals com a fil conductor, per incidir en la futura decisió del Parlament, que té previst aprovar una llei que en la seva redacció inicial pretenia prohibir l'ús de tota mena d'animals en els espectacles de circ. Els professionals del circ esperen que finalment es moderi el contingut de la llei i es reguli l'ús d'animals sense prohibir-los totalment, segons ha recordat Marcel Barrera, redactor en cap de la revista 'Zirkòlika', impulsora dels premis.

Entre les candidatures als citats premis cal destacar la presència de propostes com ara 'Chicken Legz' d' Animal Religion, 'Despistats' de Pepa Plana i Toti Toronell, i 'Aaart!' del Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9 Barris.

Marcel Barrera també ha destacat el fet que la quarta part dels projectes candidats siguin espectacles de pallassos i ha assegurat que "els últims anys hi ha hagut una explosió" a Catalunya d'aquest subgènere circense. Segons la seva opinió, el circ passa per un moment de "gran vitalitat" com ho demostra el fet que en aquests moments a Catalunya existeixin 24 festivals amb presència del circ i 15 específics.

El director de la revista 'Zirkòlika', Vicent Llorca, ha subscrit aquesta opinió, però ha afegit que "encara hi ha carències", com "la falta d'espais d'exhibició". En aquest sentit ha subratllat la importància del nou Gran Premi BBVA perquè "precisament ve a solucionar en part aquesta carència, creant un circuit de quatre ciutats de Catalunya".

Presentació dels premis, ahir a la seu del BBVA. Foto: Jesús M. Atienza

Presentació dels premis, ahir a la seu del BBVA. Foto: Jesús M. Atienza