Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L'Ateneu Popular 9Barris obre les inscripcions per al Programa de Formació de Formadors/es de Circ Social

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 04/12/2014

L'Ateneu Popular 9Barris obre les inscripcions per al Programa de Formació de Formadors/es de Circ Social

El curs, que té un total de 140 hores, té com a objectiu l'adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social

L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ s’emmarca com una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa. Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ. La seva elaboració ha comptat amb la col•laboració del Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i s’ha realitzat en associació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan.


Proposem una formació de circ social adreçada a artistes, professors/es formadors/es, educadors/es…, que volen aprendre eines teòriques i pràctiques per apropar-se al concepte de circ en el treball educatiu amb persones en situació de risc social. Són 140 hores repartides en 7 etapes formatives de 20 hores.
Al curs 2014/2015 es realitzen les etapes 1, 2 i 3, i al curs 2015/2016 es realitzen les etapes 4, 5, 6 i 7.


• Etapa 1: 23, 24 i 25 de gener del 2015
• Etapa 2: 13, 14 i 15 de febrer del 2015
• Etapa 3: 27 i 28 de febrer i 1 de març del 2015
• Les etapes 4, 5, 6 i 7 es realitzaran durant el curs 2015/2016
Si has realitzat algun curs d’iniciació al circ social amb nosaltres o amb Cirque du Soleil, pots apuntar-te directament a la segona etapa. Només necessitem ens facis arribar un certificat del curs.

Un programa formatiu ideal per a apassionats del circ i l’educació.
- Pedagogia basada en un enfocament transversal
- Habilitats tècniques i pedagògiques
- Treball creatiu

Una aventura humana
- Sentiment de grup
- Atmosfera de treball agradable
- Perquè és divertit i apassionant


Procés i objectius del programa

El programa s’ha realitzat en coordinació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan a partir de l’estudi del perfil del formador de circ social (2008) i de les competències necessàries per desenvolupar la seva activitat educativa. La investigació, sustentada per la Comissió Europea, i conduïda per la Universitat Lliure de Brussel•les (2009-2010) i la Universitat de Lovaina (2012-2014), es formalitza en la creació d’aquesta formació per a educadors de circ social que serà realitzada en diferents països europeus.
El principal objectiu és l’adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social. Per aconseguir-ho es treballa d’una manera dinàmica i pràctica construint el coneixement entre tots i totes, en grup, amb jocs i dinàmiques de grup, donant material teòric i didàctic útil, eines aplicables i posant exemples pràctics i reals.
L’avaluació de la formació és contínua. Es valora l’actitud general (comportament, relació amb el grup), l’art d’ensenyar (metodologia, didàctica…), el coneixement tècnic de les diferents disciplines i l’aproximació artística (investigació creativa, expressió…).Una vegada finalitzat i aprovat, els alumnes rebran un certificat de cadascuna de les etapes realitzades amb la concreció de les unitats de competència adquirides.
 

Enllaços relacionats