L'Ateneu Popular 9Barris obre les inscripcions per al Programa de Formació de Formadors/es de Circ Social

L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ s’emmarca com una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa. Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ. La seva elaboració ha comptat amb la col•laboració del Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i s’ha realitzat en associació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan.


Proposem una formació de circ social adreçada a artistes, professors/es formadors/es, educadors/es…, que volen aprendre eines teòriques i pràctiques per apropar-se al concepte de circ en el treball educatiu amb persones en situació de risc social. Són 140 hores repartides en 7 etapes formatives de 20 hores.
Al curs 2014/2015 es realitzen les etapes 1, 2 i 3, i al curs 2015/2016 es realitzen les etapes 4, 5, 6 i 7.


• Etapa 1: 23, 24 i 25 de gener del 2015
• Etapa 2: 13, 14 i 15 de febrer del 2015
• Etapa 3: 27 i 28 de febrer i 1 de març del 2015
• Les etapes 4, 5, 6 i 7 es realitzaran durant el curs 2015/2016
Si has realitzat algun curs d’iniciació al circ social amb nosaltres o amb Cirque du Soleil, pots apuntar-te directament a la segona etapa. Només necessitem ens facis arribar un certificat del curs.

Un programa formatiu ideal per a apassionats del circ i l’educació.
- Pedagogia basada en un enfocament transversal
- Habilitats tècniques i pedagògiques
- Treball creatiu

Una aventura humana
- Sentiment de grup
- Atmosfera de treball agradable
- Perquè és divertit i apassionant


Procés i objectius del programa

El programa s’ha realitzat en coordinació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan a partir de l’estudi del perfil del formador de circ social (2008) i de les competències necessàries per desenvolupar la seva activitat educativa. La investigació, sustentada per la Comissió Europea, i conduïda per la Universitat Lliure de Brussel•les (2009-2010) i la Universitat de Lovaina (2012-2014), es formalitza en la creació d’aquesta formació per a educadors de circ social que serà realitzada en diferents països europeus.
El principal objectiu és l’adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social. Per aconseguir-ho es treballa d’una manera dinàmica i pràctica construint el coneixement entre tots i totes, en grup, amb jocs i dinàmiques de grup, donant material teòric i didàctic útil, eines aplicables i posant exemples pràctics i reals.
L’avaluació de la formació és contínua. Es valora l’actitud general (comportament, relació amb el grup), l’art d’ensenyar (metodologia, didàctica…), el coneixement tècnic de les diferents disciplines i l’aproximació artística (investigació creativa, expressió…).Una vegada finalitzat i aprovat, els alumnes rebran un certificat de cadascuna de les etapes realitzades amb la concreció de les unitats de competència adquirides.
 

El curs, que té un total de 140 hores, té com a objectiu l'adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social

Compartiu aquesta notícia