Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El TNC acull els tallers pedagògics Un xic de circ a les teves mans

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 04/12/2014

El TNC acull els tallers pedagògics Un xic de circ a les teves mans

Els tallers, que aniran a càrrec de les companyies Psirc i Los Galindos, estan adreçats als joves

El circ és un espai que converteix la realitat en metàfora. El valor poètic de la seva forma es troba en el fort poder evocatiu de les imatges que crea. L’univers del circ transforma constantment el significat dels gestos i de les situacions utilitzant-los de noves maneres, imposant-se com a sistema de comunicació i de significació autònom.

Amb aquests tallers, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la ccol·laboració de La Central del Circ,  proposa una aproximació al circ a través de l’ús de l’objecte quotidià desviat de la seva funció habitual i que es presta a tot tipus de manipulació, des del joc i la creativitat. Els termes que uneixen la lingüística amb el moviment ens ajuden a associar el circ amb la poesia: parlem d’un vocabulari, no d’una tècnica; ja no parlem de seqüència, sinó de frase; ja no parlem d’escena, sinó d’escriptura; de llenguatge, en comptes d’estil.

Els tallers tindran lloc els dies 5 de desembre, i el 4 i 5 de febrer.

De la mà de els companyies Psirc i Los Galindos, un grup de joves s’aproximarà al gest circense mitjançant l’experimentació a partir d’un objecte i del seu ús quotidià. Durant la primera part del taller, cada participant investigarà amb l’objecte proposat per l’artista (paper, pasta de pa, fil, etc.), per crear un vocabulari que de mica en mica anirà formant una frase poètica. Després d’una pausa, els participants assistiran a una actuació curta de l’artista basada en el mateix objecte.

Dates i horaris

5/12/2014 > SALA PETITA > Sessions: 10 h i 12 h. (sessions escolars)
Companyia PSiRC

4/02/2015 > SALA TALLERS > Sessió 10 h. ( sessió escolar)
Marcel Escolano (Los Galindos)

5/02/2015 > SALA TALLERS > Sessió 10 h. ( sessió escolar)
Marcel Escolano (Los Galindos)

Enllaços relacionats