Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Projectes de tot l’Estat a la Trobada de Circ Social de Catalunya

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 16/12/2014

Projectes de tot l’Estat a la Trobada de Circ Social de Catalunya

Més de 70 persones d'arreu de l’Estat van participar, el 29 de novembre, a la primera Trobada de Circ Social

Un art a l’abast de tothom que no precisa requisits previs. Al circ social, amb la seva varietat de tècniques i la diversitat de formes d’expressió, tothom hi té cabuda. Aquí, la diferència suma, el treball en equip és imprescindible... i, alhora, es manté l’essència individual.

Amb una dinàmica molt participativa, durant tot el dia es van poder intercanviar experiències, parlar de les potencialitats i els límits del sector i analitzar la situació del II Pla Integral de Circ de Catalunya. Hi van participar professores d’instituts, gestores culturals, educadores socials, animadores socioculturals i projectes de circ social consolidats, com l’Escola de Circ Los de Sant Celoni, Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú, Arte Escena Social de Cardedeu, Valldaura Circ del Berguedà, Ateneu Popular de 9 Barris de Barcelona i d’altres indrets de l’Estat com l’Escola de Circ MSB de Gran Canària, Acirkaos de les Illes Balears, l’Escola de Circ de Valladolid o Donyet Ardit i Joves Solidaris d’Alacant.

Absència destacada de l’administració

Per a l'organització, aquesta primera trobada ha estat un gran èxit, encara que amb absències significatives. Pili Serrat, coordinadora de la comissió de formació, valorava: “No sabíem quanta gent s’apuntaria i el número de persones i la qualitat dels projectes ha estat ben alt”. D'altra banda, no hi va participar cap representació institucional. Per a Serrat, el treball que volen desenvolupar a través del II Pla Integral de Circ de Catalunya necessita la complicitat de l’administració. “Arran de l'organització de la trobada, hem aconseguit tenir un interlocutor a Benestar i Família, però, fins avui, no hem pogut fer cap reunió per activar les línies del circ social”.

Si pensem en el circ social que es feia a Catalunya fa trenta anys –i ja se’n feia– i el comparem amb el moment actual, podem constatar que l’avenç ha estat inqüestionable. La formació s’ha estructurat, ha crescut i s’ha fet gran. “Això ha estat possible gràcies a la feina de molta gent que ha cregut i defensat les qualitats del circ com a eina socialitzadora i integradora”, conclou Pilar Serrat.
 

Els assistents a la Trobada Foto: Jordi Blas

Els assistents a la Trobada Foto: Jordi Blas