Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Pepa Plana oferirà un curs de clown a La Circoteca de Valls

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 13/01/2015

Pepa Plana oferirà un curs de clown a La Circoteca de Valls

El centre circense de Cia. Passabarret amplia la seva oferta d'hivern amb un curs de màstil xinès

La coneguda pallassa Pepa Plana oferirà un curs de clown al centre de creació circense La Circoteca de Valls el proper mes de febrer. El centre de creació, ubicat al nucli urbà de la capital de l'Alt Camp, és un espai molt singular dedicat a la creació, producció i distribució de circ, tot i que també és la seu de l'escola de circ de la companyia Passabarret. L'oferta d'activitats de l'hivern inclou també un curs intensiu de tècnica circense amb perxa xinesa, el cicle 'Circoloqui' que obre l'espai als afeccionats al circ de la demarcació, i el 'Circ en família', que proposa un taller mensual perquè pares i fills puguin posar a prova plegats les seves habilitats en el món del circ, a més dels cursos regulars per infants i adults d'acrobàcia i tècniques aèries.

La presència de Pepa Plana a la Circoteca de Valls es suma a altres noms propis que ja han passat per aquest espai oferint cursos de clown, com és Claret Clown, Jango Edwards, Johnny Melville, Chacovachi o Jesús Jara, sense oblidar que l'arxiconegut Leo Bassi va ser qui va inaugurar la programació 2014 de la programació 'El Circ de Valls' que gestiona la companyia vallenca. En aquest cas, la pallassa, que també és nascuda a Valls, oferirà un curs de clown de 14 hores els cap de setmana del 7 i 8 de febrer. Plana, que ha treballat al Cirque du Soleil, va estrenar l'any passat l'espectacle 'Despistats' i està treballant en una nova producció. Arriba a Valls amb un curs intensiu especialment dirigit a professionals, tot i que no s'exclouran als alumnes amb poca o ninguna experiència. “Simplement, creiem que en trauran més profit aquells que ja tinguin certa experiència, però La Ciroteca sempre està oberta a tothom”, explica Dèlia Batet, responsable del centre i membre de Cia. Passabarret.

També dins de l'oferta formativa d'hivern, La Circoteca proposa un curs intensiu de tres díes (tres sessions curtes, al vespre) de màstil xinès. En aquest cas l'impartirà l'artista argentina Lucila Pitarch i es realitzarà del 30 de gener al dia 1 de febrer, cobrint així de divenders a diumenge. “Es fan dues hores per dia, doncs estem parlant d'una tècnica dura, molt física, que no permet llargues sessions per l'esgotament dels alumnes”, explica Batet. Aquest taller és una magnífica oportunitat per provar una de les tècniques més vistoses del circ, que a més té pocs practicants.

A partir del mes de febrer torna el 'Circ en Familia', una activitat que ofereixen conjuntament diferents espais de circ de Catalunya. Es farà els primers diumenges de cada mes, fins a l'abril, i consta d'un taller obert de circ, pensat exclusivament perquè pares i fills puguin jugar conjuntament a convertir-se en acròbates, malabaristes o equilibristes. Amb un preu molt baix, les portes de La Circoteca s'obren per endinsar a aficionats de totes les edats a intentar les activitats i posar-se a prova de manera lúdica.

Finalment, el 23 de gener es realitzarà el primer 'Circoloqui' de la temporada. Sota aquest nom, Cia. Passabarret convida, de manera gratuïta, a tothom qui li agradi el circ a trobar-se periòdicament sota qualsevol pretext, proposant activitats vinculades a aquesta art. Els Circoloquis que s'han fet fins ara hi han inclós una mostra de números inacabats per part de diferents artistes on el públic valorava la feina feta, la preestrena d'un espectacle o la projecció d'un documental sobre els pallassos a Europa. En aquest cas, es farà una sessió de trobada sota el pretext “pizza i peli”, on es soparà i es veurà una projecció conjunta. Aquesta activitat cada vegada té més adeptes entre els seguidors al circ de la província, i s'està convertint en un petit punt de trobada.

De tota manera, els cursos regulars de La Circoteca continuen oberts i amb matrícula oberta. Per als infants hi ha classes setmanals d'iniciació i perfeccionament al circ, de manera multi disciplinar. Per als adults, s'ofereixen cursos de tècniques aèries (trapezi i teles) i acrobàcia, amb el reconegut professor ucraïnès Sergyi Sylko.

Per la seva banda, Cia. Passabarret, que el passat 2014 va realitzar la seva primera gira amb carpa, acollint més de 3.500 espectadors en sis setmanes, està actualment planificant la seva temporada, repetint gira d'estiu i tardor, i tornant a realitzar la programació estable de primavera 'El Circ de Valls', plantant una vegada més la seva vela de circ als jardins de Casa Fèlix.