Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El Centre Cultural Terrassa programa 5 espectacles de circ

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 22/01/2015

El Centre Cultural Terrassa programa 5 espectacles de circ

El plat fort de la 3a Temporada BBVA de Circ serà l’estrena d’un espectacle de la prestigiosa companyia acrobàtica francesa, XY.

El Centre Cultural Terrassa estrena la nova programació de la Temporada Primavera 2015 on hi tindran cabuda més d’una vintena de propostes de dansa, circ, concerts, teatre i exposicions. L’equipament segueix apostant per les arts escèniques i té com a línies prioritàries la Dansa i el Circ, oferint una temporada estable per al seu públic ja consolidat.

La 3a Temporada BBVA de Circ s’iniciarà el proper 21 de febrer amb l’espectacle Despistats, de la guardonada pallassa Pepa Plana i Toti Toronell (21 febrer), seguit de la Companyia XY (13 de març), Cia Manolo Alcántara (10 i 11 d’abril), Guillem Albà & The All In Orquestra (18 abril) i Col·lectiu Persiana (17 de maig).

CIA PEPA PLANA I TOTI TORONELL | Despistats | 21 de febrer

En un escenari rodó, amb un públic que envolta els artistes, presenciem dues històries, dos mons, dues meitats d’un mateix cercle. Partim d’una evidència: la Pepa Plana és ben diferent d’en Toti Toronell. Seguim amb una constatació: els seus personatges, una compradora compulsiva i un desnonat del sistema, són antagònics. Riem de les trobades fortuïtes, de les coincidències i dels problemes comuns. I tornem a casa convençuts que, potser, en el fons els nostres desitjos són idèntics.

CIE XY | Il n’est pas encore minuit... | 13 març

Encara no és mitjanit... és la darrera proposta de la prestigiosa companyia francesa XY que va estrenar l’estiu passat i que es podrà veure per primera vegada al sud dels Pirineus. És una gran producció amb 22 acròbates a l’escenari, una creació col·lectiva que segueix fidel a l’estil de la companyia basada en equilibris i salts acrobàtics, piràmides humanes, salts en bàscula, combinat amb moviments de dansa que els tornen a fer originals i únics. En un escenari nu, jugant amb la relació de l’individu envers al col·lectiu, aconsegueixen transmetre un munt d’emocions a ritme swing. Un espectacle que no es poden perdre els amants del circ, ni els del lindy hop.

CIA MANOLO ALCÁNTARA | Rudo | 10 d’abril i 11 d’abril

Rudo tracta sobre les persones que han conviscut amb la rudesa, l’esforç físic i els reptes personals. El protagonista crea torres i figures amb pesades caixes de fusta. La fragilitat de les construccions sobre les que s’enfila, per fer precaris equilibris, són fruit del desig i de la il·lusió. La música en directe fa de líric contrapès a l’esforç de l’home, que gruny, sua i no decau en el seu deliri.
L’espectador es troba atrapat dins d’un espai íntim -dalt de l’escenari de l’auditori-, en una grada que sembla que hagi de caure, amb una proximitat que convida a compartir els perills i els anhels de la vida. Rudo ha estat guardonat amb el Premi Zirkòlika 2014 al millor espectacle de circ de sala.

GUILLEM ALBÀ & THE ALL IN ORQUESTRA | 18 d’abril

Marabunta – Crazy Clown & Music Show Marabunta és un espectacle de clown, enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe. A l’escenari, els artistes lluiten perquè res s’entengui. Cançons pròpies, gags absurds, cabaret. Res té sentit i tot és possible. Cap ordre establert. És el caos del pallasso. Improvisació: sortir i jugar. Divertir passi el que passi, i qui sap el què passarà avui. I demà. I passat. Això és la selva. Voleu riure? Esteu convidats. Guillem Albà, el jove clown a punt d’explotar, i The All In Orchestra, capaços de domesticar qualsevol estil musical que se’ls posi per davant, sumen experiència i multipliquen el joc. Marabunta és bogeria, és descontrol amb classe, és l’espectacle total.

COL·LECTIU LA PERSIANA | Violeta | 17 de maig

Violeta és un concert-cabaret d’artistes que tenen ganes de gaudir d’una bona estona i fer-ne gaudir al públic. Set acròbates enamorats de la música de Venancio y los Jovenes de Antaño i cinc músics bocabadats amb els acròbates provinents d’escoles de tot el món -Brussel·les, Lima, Londres, Barcelona…- El Col·lectiu La Persiana ens mostra números de circ de diferents disciplines -quadrant rus, escala acrobàtica, perxa xinesa, roda cyr i trapezi fix-, acompanyats de la millor música en directe. Aquest muntatge ha estat reconegut amb el Premi Zirkòlika 2014 al millor espectacle de circ de carrer i el Premi Zirkòlika 2014 a la millor música de circ.

Enllaços relacionats