Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Us trobem a faltar

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 05/03/2015

Us trobem a faltar

L’APCC edita un vídeo com homenatge a Joan Armengol, Joan Busquets, Manel Vallès "Totó", Joan Montanyès "Monti" i Ricardo Gallardo

Sota el hashtag #10alcirc, i dins del sectes del desè aniversari, l’APCC està publicant a Internet una sèrie de vídeos sobre aquests 10 anys. El segon vídeo està dedicat a Joan Armengol, Joan Busquets, Manel Vallès "Totó", Joan Montanyès "Monti" i Ricardo Gallardo, sense els quals no es podrien entendre aquests 10 primers anys de l'APCC.


Joan Armengol (1949-2004), pallasso, actor i cofundador d’Els Comediants, va donar nom a les Jornades celebrades a l’Ateneu Popular 9 Barris el 22 i 23 d’octubre de 2004 que van posar les base per a la creació de l’APCC. Joan Busquets (1956-2010), pallasso, director, creador de la Companyia Ínfima La Puça i La Puça espectacles, va ser membre de la junta directiva de l’APCC. Manel Vallés, Totó (1934-2011), pallasso i creador de les companyies Hermanos Martini, el quartet Martini-Llata i Hermanos Totó, en va ser soci d’honor. Joan Montanyès, Monti (1965-2013), pallasso, fundador de Monti &Cia i primer director artístic del Teatre Circo Price, va possibilitar l’acte fundacional de l’APCC al Teatre Lliure. I en Ricardo Gallardo (maig 2014), artista, director, professor a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i creador de la companyia Deados, va col·laborar en diferents comissions i projectes a l’APCC i La Central del Circ.
Per a ells, el nostre record i un gran agraïment.


Cada dilluns es publica al Canal youtube un nou vídeo. Es tracta de muntatges amb fotos de l’evolució de l’APCC, del sector, de les companyies, a partir de les imatges d’arxiu de l’APCC i les facilitades per companyies i entitats de circ i també cedides per diferents fotògrafs de circ (Carles Castro, Luis Montero, Manel Sala “Ulls”, Marta Garcia Cardellach, Rosa Colell i Tjerk van der Meulen). Tots els muntatges porten la cançó David le merle, del grup francès Mermonte, i han estat editats per Tere Belmonte, gràcies a la col•laboració de socis: formadors, gestors, tècnics, artistes, companyies i autors de les fotografies que han autoritzat el seu ús.
Si hi ha socis que vulguin participar en un d'aquests vídeos poden enviar a apcc@apcc.cat alguna imatge de la seva trajhectòria en aquests darrers deu anys, identificant la data, l'autor i comptant amb l'autorització del seu autor.
 

Toto, Joan Busquets i Monti a les Jornades de Formació 2017amb Rose-Marie Risto, dona i partneaire de Totço i el fill de Monti Foto; Manel Sala

Toto, Joan Busquets i Monti a les Jornades de Formació 2017amb Rose-Marie Risto, dona i partneaire de Totço i el fill de Monti Foto; Manel Sala "Ulls"