Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El 27 de març es presenta la relatoria i el vídeo de la I Trobada de Circ Social

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 12/03/2015

El 27 de març es presenta la relatoria i el vídeo de la I Trobada de Circ Social

Més de setanta persones de tot l’estat espanyol van participar el 29 de novembre de 2014a la I Trobada del Circ Social de Catalunya a l’Ateneu Popular 9 Barris que organitzava la Comissió de Formació de l’Associació de Professional del Circ de Catalunya.  El proper divendres 27 de març, a les 12h, a l'Ateneu Popular 9 Barris, es farà la presentació de la relatoria de la Trobada i el vídeo.

Un art a l’abast de tothom que no precisa requisits previs. Al circ social, amb la seva varietat de tècniques i la diversitat de formes d’expressió, tothom hi té cabuda. Aquí, la diferència suma, el treball en equip és imprescindible... i, alhora, es manté l’essència individual.

A la Trobada del mes de novembre, amb una dinàmica molt participativa, durant tot el dia es van poder intercanviar experiències, parlar de les potencialitats i els límits del sector i analitzar la situació del II Pla Integral de Circ de Catalunya. Hi van participar professores d’instituts, gestores culturals, educadores socials, animadores socioculturals i projectes de circ social consolidats, com l’Escola de Circ Los de Sant Celoni, Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú, Arte Escena Social de Cardedeu, Valldaura Circ del Berguedà, Ateneu Popular de 9 Barris de Barcelona i d’altres indrets de l’Estat com l’Escola de Circ MSB de Gran Canària, Acirkaos de les Illes Balears, l’Escola de Circ de Valladolid o Donyet Ardit i Joves Solidaris d’Alacant.

El Circ Social és un procés d’ensenyament–aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva relació amb la comunitat. En una proposta pedagògica d’aquest tipus s’aconsegueix estimular la creativitat i promoure les aptituds socials dels participants.

Els participants de la Trobada. Foto: Jordi Blas

Els participants de la Trobada. Foto: Jordi Blas