Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Figueres escalfa motors per la vuitena edició del Festival Còmic

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 06/03/2015

Figueres escalfa motors per la vuitena edició del Festival Còmic

La tradicional cita anual amb l'humor que es celebra a la capital empordanesa tindrà lloc del 2 al 5 d'abril

Un any més el Festival Còmic de Figueres aposta per l'humor com a opció cultural i d'entreteniment pels dies de vacances de Setmana Santa. Presenta una variada programació amb artistes i espectacles de teatre internacional d'estrena al nostre país, artistes catalans, concerts i actuacions gratuïtes al carrer; mim, circ, màgia i actualitat en clau d'humor.
El Teatre El Jardí torna a convertir-se en un cabaret per a la celebració del festival i la Plaça Catalunya oferirà espectacles gratuïts El festival arrencarà amb “La Gala” inaugural al teatre El Jardí, un espectacle pensat per donar el tret de sortida al festival i que reuneix el talent de vuit artistes a dalt de l'escenari.Els personatges-caricatura de Tomàs Molina i Mònica Terribas seran els encarregats de conduir l'espectacle pel que hi desfilaran també en Carlos Latre, amb el seu repertori d'imitacions; en Peyu i el seu discurs mordaç; la Laura Herts, reconeguda clown americana de llarga trajectòria; i Acrobarouf,  el trio d'acròbates temeraris del Cirque du Soleil. La companyia berlinesa Familie Flöz arriben al festival per estrenar “Hotel Paradiso” al nostre país. Són uns referents mundials en teatre de màscares, mim i humor i fa més de vint anys que els seus espectacles familiars fan riure a mig món. Una oportunitat per gaudir del mestratge d'aquests alemanys que oferiran una sola actuació el divendres 3 d'abril.
Antonio Díaz el “Mago Pop” torna a repetir al festival amb “La Gran Ilusión”. A pocs dies de posar les entrades a la venda, el mag ha seduït al públic de Figueres i ja s'han venut pràcticament totes les entrades de la única funció que oferirà, diumenge 5 al Teatre El Jardí.

El “Concerto a tempo d'Umore” és una producció del festival amb l'Orquestra de Cambra de L'Empordà i sota la direcció teatral de Jordi Purtí. Des de la seva estrena la passada edició ja s'ha pogut veure al Palau de la Música Catalana i al Teatre Condal de Barcelona, on repetirà durant els mesos de maig i juny. Al juliol estarà en cartell al Festival OFF d'Avinyó i dissabte 4 d'abril passa de nou pel festival aquest peculiar espectacle de música clàssica i humor que no ha parat de recollir bones crítiques.
 

Plaça Catalunya - Espai Citroën:
Després d'una gira de dos anys amb l'espectacle “Amaluna” del Cirque du
Soleil, el trio internacional d'acròbates Acrobarouf passaran pel festival oferint
també una actuació gratuïta a la Plaça Catalunya amb “Scratch”. Un espectacle ple de números i gags innovadors, revisats per la mirada exterior de la pallassa Pepa Plana.

“Cric-Fú” és un espectacle de circ i música ideat per Joan Garriga i Tortell
Poltrona
, creat per La Troba Kung-Fú, el popular grup de música que aquest
2015 celebra el seu desè aniversari i els acròbates i pallassos del Circ Cric.
Un espectacle que inundarà la Plaça Catalunya de poesia amb aquesta
proposta estrenada al Circ del Bosc, centre de creació de Sant Esteve de
Palautordera.
En Jam és el “El Mêtre”, un home de la terra ferma que treballa l'humor
gestual amb malabars, equilibris i històries senzilles en una proposta que va
quedar finalista al festival Gauklerfest de Koblenz, a Alemanya.
L'espectacle “Circant” de la companyia Cuncurulla va guanyar una de les  beques Agita de l'Ajuntament de Figueres i també forma part d'aquesta programació amb el seu "circ de taula", un espectacle de circ i música en viu que també es podrà veure gratuïtament a la Plaça Catalunya de la ciutat.


El Festival inaugura una exposició dedicada a l'humor de Dolors Boatella a la Biblioteca Fages de Climent, el Teatre El Jardí i a la Plaça Josep Pla de Figueres
El Festival Còmic entén l'humor com una successió d'espectacles d'humor en totes les seves disciplines i programa també una exposició de @DolorsBoatella: Humor 2.0 L’humor en temps socials Una reflexió estimulant a través d'una selecció de fotomuntatges en vídeoprojecció i obra gràfica impresa de l'artista, a diferents espais de la ciutat. Una exposició interactiva en la que el públic també podrà participar fent aportacions a través de les xarxes socials.

Del 27 de març al 5 d'abril.

Aquest any també s'ha programat un “Taller de felicitat” impartit per Mª Luz
Lurbe així com també una sessió de teràpia del riure en el marc del Castell de
Sant Ferran on s'evocaran a través de l'humor terapèutic, sentiments de pau,
salut i alegria.