Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Més de 60 activitats per celebrar el Dia Mundial del Circ del 10 al 19 d’abril

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 07/04/2015

Més de 60 activitats per celebrar el Dia Mundial del Circ del 10 al 19 d’abril

Més de 20 municipis acolliran espectacles, tallers, exposicions i trobades

El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril. Aquest 2015 el Dia Mundial del Circ, impulsat per la Federació Mundial del Circ, tindrà lloc el dissabte 18 d’abril de 2015.


Des de l’APCC, amb la col·laboració de tot el sector, s’ha impulsat una agenda conjunta de tots els actes de circ que tindran lloc entte el 10 i el 19 d’abril. El resultat són dues setmanes d’activitats per posar el circ al capdavant de l’activitat cultural, amb més de 60 activitats (espectacles, tallers, exposicions) en 21 municipis, gairebé 100 funcions i 100 companyies de circ seran els protagonistes de la celebració a Catalunya del Dia Mundial del Circ.
La programació es pot trobar a l’agenda de l’APCC i al blog del diamundialdelcirc tot fent la cerca per data, tipus d’activitat i municipi.


L’acte central de celebració tindrà lloc el dissabte 18 d’abril al Parc de la Ciutadella (Passeig dels Til•lers) i està organitzat per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC), amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona.


L’acte començarà a les 11h. A partir d’aquella hora, es farà un entrenament de circ obert a professionals i alumnes d’escoles de circ (majors de 14 anys), coordinat per l’Escola Rogelio Rivel. Les disciplines que s’hi podran veure i practicar són trampolí, verticals, perxa xinesa, equilibris i aeris. Es demana als professionals i alumnes interessats a participar i/o a supervisar una de les disciplines, que confirmin la seva assistència aquí.
L’acte inclou també un taller de descoberta de circ per a infants, a càrrec de formadors professionals experimentats. El taller és gratuït, d’11 a 14h, i no cal inscripció prèvia.
A les 12h i a les 13h l’artista i formador Jorge Albuerne farà la lectura del Manifest del Dia Mundial del Circ, encarregat per l’APCC.
A partir de les 12h, i tant dissabte com diumenge, el parc acollirà també una desena d’espectacles de circ a la gorra, una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ i d’obrir la possibilitat que es pugui fer circ a la gorra a la ciutat de forma no problemàtica.
 

Enllaços relacionats

El cartell de la celebració ha estat creat per Marina montserrat

El cartell de la celebració ha estat creat per Marina montserrat