Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Manifest del Dia Mundial del Circ, escrit per Jorge Albuerne

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC

Manifest del Dia Mundial del Circ, escrit per Jorge Albuerne

L'APCC convida a tots els professionals del circ a fer-se'l seu, llegir-lo en públic i difondre'l en tots els actes de circ del 10 al 19 d'abril

"Protestar és negar-se al fet que et redueixin a zero i a un silenci imposat. Per tant, en el moment en què es fa una protesta, si s'arriba a fer, ja hi ha una petita victòria." John Berger, El quadern de Bento


Companyes i companys,

Sembla que, de nou, s'acosta un altre any.

Un altre any per tornar a recordar als poderosos que els nostres somnis no surten reflectits en les seves estadístiques; que la nostra suor greixa els engranatges de la creació molt més i millor que els seus diners, i que aquella no vol ser motor de la seva economia sinó més aviat adob per a les nostres consciències.

Un altre any per recordar-nos que som poble, i que, com a poble, tenim responsabilitats. Que ens ha estat lliurat el do de la comunicació, de la visibilitat a través de l'art... i, per tant, hem d'utilitzar aquests fòrums que se'ns brinden per generar crítica i canvi en l'exercici de la nostra feina.

Un altre any per convèncer-nos que no hi ha risc més alt que el de callar allò que un sent, o tancar els ulls davant les injustícies... tot i que jugar-se la vida en els nostres aparells dia rere dia podria semblar ja suficient.

Un altre any per reflexionar sobre la diversitat com un valor que està lluny dels conceptes mercantilistes de marca, d'excel•lència o d’individualisme. Etiquetes que es dibuixen sempre excloents i elitistes.

Per tot això sé que en parlar de consciència, de responsabilitat, de poble, de crítica, de canvi, de justícia, de risc, de diversitat, d'integració... també estic parlant de circ. I que no puc oblidar-ne d'altres com llibertat, respecte, lluita, compromís, entrega o dignitat, ja que també parlen del mateix. Hi ha tantes paraules que parlen de circ com virtuts pugui tenir la humanitat. Perquè per a moltes i per a molts el circ és una vida que voldrien continuar en l'altra... però sense xarxa.

Salut i Circ

J.