L’auge del circ social, tema de portada del nou número de la revista ‘Zirkòlika’

L’auge del circ social i els nombrosos projectes que hi ha en marxa és el tema de portada de Zirkòlika. La revista especialitzada en circ, que acaba de publicar el número 44, dedica un ampli espai a explicar el desenvolupament a partir dels anys 80 del circ social i de com a partir d’aquell moment el circ va abandonar la vessant exclusivament artística per convertir-se també en una eina socioeducativa i d’apoderament personal.
Durant la I Trobada de Circ Social de Catalunya, celebrat a Barcelona fa uns mesos, es va reivindicar el paper del circ social per fomentar els valors i lluitar contra la crisi i les desigualtats, i es va emplaçar als assistents a visibilitzar més els projectes com els que es desenvolupen a l'Ateneu Popular de 9Barris o mitjançant la Plataforma Estatal d'Escoles de Circ Socioeducatiu (PEECSE). Com a exemple de circ social, Zirkòlika publica un article d'Anna Nuño i Teresa Colom, dues educadores socials del centre penitenciari Puig de les Basses, ubicat a Figueres (Girona), sobre l’actuació d'artistes del Festival Internacional Ciutat de Figueres a la presó el passat mes de febrer.
Entre els continguts del nou número de Zirkòlika també s’inclou un ampli reportatge de la família Rossi (Circo Italiano), una de les sagues més conegudes de circ a l’Estat. Expliquem en aquest article els seus orígens i qui forma part de la popular companyia, actualment de gira pel País Basc.
A més, la revista també es fa ressò de la denúncia de l’ACA (Associació de Circ d'Andalusia) per la falta de suport de la Junta d'Andalusia a les arts escèniques i publica un extens reportatge sobre la delicada situació que viu el circ en aquesta comunitat autònoma.
Entre els continguts que apareixen en les 52 pàgines de la revista també hi ha entrevistes amb el director del Circ Raluy, Carlos Raluy, que acaba de complir 70 anys, i dos artistes que van actuar en el VIII Festival Internacional de Circ d’Albacete: el pallasso Jonathan Carrasco Rico 'Popeyito' i l’acròbata Lidia Nicols, nom artístic de Lídia Papadopaulos.
Les crítiques dels espectacles Disparate, de la Cacophonic Pictures Orkestar, i les cròniques dels festivals de Demain (París) i Montecarlo (Mònaco) completen els continguts de la revista que es publica en dues edicions, una en castellà i una altra en català.
Entre les novetats d’aquest nou número hi ha En la presència del pallasso, una nova secció que ens mostrarà a través d’imatges una mirada totalment diferent dels pallassos. En aquest número, el pallasso Leandre, que domina com ningú l’art de la improvisació al carrer, ha anat fins a la platja.

Com a novetats, la revista també ha començat a publicar en aquest número cròniques i crítiques de números de circ –Salvador, de Pavel Evsukevich, estrenat al Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres; i el nou número de malabarisme d’Igor Buzato i Antonio Correa que es presenta al Circ Cric– amb la voluntat de visualitzar millor aquest gènere tan circense.
A més, la capçalera especialitzada en circ també inicia una sèrie sobre els circs estables en el món, publica un reportatge sobre l’artista Martí Soler –enrolat durant uns mesos amb la companyia Rasposo i actualmente a Baró d’Evel Cirk– i explica el nou espectacle acrobàtic de la companyia francesa XY, que es va presentar per primera vegada a Catalunya el passat 13 de març i es titula Il ne pas encore minuit ...
Altres temes de la revista són la celebració del mig segle de carrera de Faquir Kirman (Josep Miret) i la secció Circ Méliès, que recorda l’estrena fa 20 anys de la pel•lícula sobre els còmics Funny Bones, dirigida per Peter Chelsom.
La revista es pot comprar en format digital a la següent web: http://www.iquiosc.cat/cercador/?search=zirkolika (edició català) i en paper (edició castellà i català) a través de subscripció que es troba en la web http://www.zirkolika.com/?seccion=suscripcion. També es pot comprar de forma presencial a la botiga i galeria d’art Papallona Circus Arts Shop (telèfon 93.11.91.699) situada a l'avinguda Francesc Cambó 30-36 de Barcelona.

També s'hi inclou En la presència del pallasso, una nova secció que ens mostrarà a través d’imatges una mirada totalment diferent dels pallassos

Compartiu aquesta notícia