Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Èxit de participació als actes del Dia Mundial del Circ

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 20/04/2015

Èxit de participació als actes del Dia Mundial del Circ

Més de 60 espectacles i tallers han difós el circ arreu de Catalunya del 10 al 19 d’abril

El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col•laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril. Aquest 2015 el Dia Mundial del Circ, impulsat per la Federació Mundial del Circ, tindrà lloc el dissabte 18 d’abril de 2015.


A Catalunya la diada s’ha celebrat del 10 al 19 d’abril, incloent totes les activitats de circ compreses entre aquestes dates, amb la col·laboració de tot el sector.
Festivals com el Festival Circ Cric al Montseny o la nombrosa programació de circ de la Mostra d’Igualada i les festes del Tarlà a Girona, el Combinat número 50 de l’Ateneu Popular 9 Barris, la XXI Trobada de monociclistes, la programació de circ a l’Almazén, l’Antic Teatre, Sant Cugat, Granollers i Terrassa, i els tallers de Circ en família, han estat entre el més destacat.

En total han estat 63 activitats en 23 municipis, a càrrec de 100 companyies i entitats. Dins d’aquestes activitats trobem 44 espectacles, 100 funcions i 11 tallers per a grans i petits.

Al Parc de la Ciutadella de Barcelona s’ha celebrat l’acte central, que hha comptat amb un entrenament de circ obert a professionals i alumnes d’escoles de circ, coordinat per l’Escola Rogelio Rivel, un taller de descoberta de circ per a infants, a càrrec de l’Ateneu Popular 9 Barris, i la lectura del Manifest del Dia Mundial del Circ, a càrrec de l’artista i formador Jorge Albuerne.


A més, tot el cap de setmana, el parc ha acollit 5 espectacles de circ a la gorra, amb les companyies Arritmados, Le fil qui chante, Microcirc, Penelope y Aquiles i Sonríexnarices . una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ i d’obrir la possibilitat que es pugui fer circ a la gorra a la ciutat de forma no problemàtica.
Tota la informació de l’esdeveniment s’ha centralitzat en una nova pàgina web. el blog del diamundialdelcirc.

Els mitjans s’han molt  ressó de les propostes i el recull de premsa es pot llegir aquí


Les televisions públiques també se n'han fet ressó

TVE Catalunya- Informatius

La 1 - Informativo 14h

TV3 TN migdia

L'Escola de Circ Rogelio Rivel va organitzar un entranemnt obert adreçat a professionals i estudiants de circ Foto: Anna Mestre

L'Escola de Circ Rogelio Rivel va organitzar un entranemnt obert adreçat a professionals i estudiants de circ Foto: Anna Mestre